Deel dit:

Webinar: Online via Teams (u ontvangt tijdig een toegangslink)
Onderwerp: Aanpak Teamreflectie
Sprekers: Noud van Hecke, is partner en consultant van Vidacto. 
Voor: Managers, teamleiders, teamcoaches, hr professionals van bij Zorg aan Zet aangesloten organisaties.
Wanneer: Dinsdag 18 mei van 10.00-12.00uur
Kosten: Geen. Commerciële partijen zijn uitgesloten van deelname. U kunt deelname aan de bijeenkomst kosteloos annuleren tot 2 werkdagen vooraf. Bij ‘no-show’ of annuleren na de gestelde termijn brengen wij € 50,- in rekening.


Hoe houdt u het team op de been? Het afgelopen jaar vraagt ongelofelijk veel van de medewerkers. Mentale ondersteuning is hierin cruciaal. En dan met name de ondersteuning van collega’s binnen het team. Door medewerkers onder elkaar. Zij kennen elkaars voorbeelden en weten dus precies wat er speelt. Maar, dan moet dat wel open gedeeld worden met elkaar. En dat gaat niet vanzelf.

Aanpak Teamreflectie

In dit webinar legt trainer Noud van Hecke uit wat de achtergrond en de aanleiding is geweest voor deze methode en hij gaat in op waarom en op welke manier deze aanpak gestoeld is op de aanpak van defensie. Verder komen de psychologische constructen ‘self-efficacy’ en ‘peer-support’ aan bod, waar de aanpak op is gebouwd.  Vervolgens kijken we met elkaar naar de opbouw van het programma van de aanpak Teamreflectie en uiteraard naar de ervaringen die de ruim 1000 deelnemende medewerkers erover hebben gedeeld. 

Noud biedt een aantal onderwerpen aan die uw teams met elkaar in gesprek brengen over wat stress geeft, welke impact dat heeft en hoe men daarmee om kan gaan. Iedereen is daar verschillend in. Het is belangrijk om binnen het team deze verschillen te kennen, te kunnen herkennen en te erkennen. Tijdens de teamreflectie is er uitgebreid tijd om dit te delen en te bespreken. Er wordt tijd besteed aan het geven van uitleg bij stress en hoe men ermee om kan gaan. Tenslotte worden afspraken gemaakt over een buddy-aanpak, zodat iedereen binnen het team elkaar meer actief gaat ondersteunen en elkaar gaat motiveren om de goede dingen te doen om effectief met stress om te kunnen gaan.

De aanpak teamreflectie is een instrument om teams te helpen om elkaar effectief te kunnen ondersteunen in stressvolle periodes. De corona-crisis is daar een extreem voorbeeld van en is de aanleiding geweest om deze methode te ontwikkelen.

Gaat u aan de slag met de aanpak Teamreflectie?

De methode draagt bij aan de weerbaarheid van medewerkers. Het zet de veerkracht in het team ‘aan’. Er wordt steeds terug gegaan naar de vragen: ‘wat doet dat met jou?’ En ‘wat kan je zelf doen om jezelf en elkaar daarbij te helpen?’.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.