Deel dit:

Webinar: Online webinar (link wordt een dag vantevoren toegestuurd)
Onderwerp: Generatie Z komt eraan!
Sprekers: Rebecca Trouwee van Youngworks
Voor: HR-professionals, opleidingsfunctionarissen, recruiters en communicatieprofessionals binnen deelnemende organisaties van Zorg aan Zet
Wanneer: Dinsdag 29 september 13.00 - 14.00 uur


Generatie Z is geboren tussen grofweg 2000 en 2015. Binnen Generatie Z valt ook de groep jongeren tussen de 15 en 20 jaar die nu voor belangrijke levenskeuzes staan als studie en beroep. Generatie Z is de generatie die binnenkort binnen uw organisatie aan de slag gaat, of al aan het werk is.

Een belangrijke stroom van nieuwe medewerkers met typerende kenmerken, behoeftes, taal en communicatiemiddelen. Hoe kunt u als werkgever in zorg en welzijn deze groep het beste bereiken én behouden? Om u hierbij te ondersteunen organiseren wij op dinsdag 29 september tussen 13.00 en 14.00 uur een online inspiratiesessie over Generatie Z.

Generatie Z

Het is verleidelijk om Generatie Z(elf) als een afgebakende groep te zien. Generatiedenken helpt ons om de nu opgroeiende jongeren beter te begrijpen. Want als groep hebben ze absoluut gedeelde kenmerken en karakteristieken die hen anders maken dan eerdere generaties. Maar tegelijk is Generatie Z(elf) geen homogene groep. Hoe Generatie Z(elf)’ers op de wereld reageren en hoe hun persoonlijke ontwikkeling precies verloopt; daarin is iedere Gen Z(elf)’er net een beetje anders. Voor een optimale verbinding met de jongste generatie moet je dan ook zeker goed kijken naar ieders individuele karakteristieken en behoeften.

Na afloop van deze inspiratiesessie weet u:

  • Wat de kenmerken zijn van Generatie Z(elf);
  • Wat deze generatie Z nou echt anders maakt dan de generaties vóór hen en wat betekent dat voor u en uw organisatie;
  • Wat de behoeftes van Generatie Z(elf) zijn rondom leren, werken, studiekeuze en vrijetijdsbesteding;
  • Hoe u deze inzichten kunt gebruiken om jongeren te activeren, motiveren of verleiden en hoe u hen kunt behouden voor uw organisatie.

Youngworks

De inspiratiesessie wordt verzorgd door Youngworks. Zij doen al twintig jaar onderzoek onder kinderen en jongeren en weten veel over de steeds sneller veranderende jongerencultuur, wat jongeren bezighoudt en welke taal ze spreken. Zij ontwikkelen strategieën en concepten die passen in de leefwereld van jongeren.

Aanmelden

Kom alles te weten over Generatie Z en meld u aan voor dit inspirerende webinar! 

Aanmelden

Het webinar is gratis voor deelnemers van Zorg aan Zet. Let op: vol is vol.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.