Deel dit:

Arbeidsconflicten op de werkvloer leiden helaas vaak tot dreigend verzuim. Verschillende inzichten, karakters, normen en waarden, maar soms ook de werkdruk en stijl van leidinggeven maakt dat conflicten op de werkvloer geen uitzondering zijn.

Welke factoren kun jij als HR-professional of Casemanager beïnvloeden om dreigend verzuim te voorkomen? Hoe en waarom escaleren conflicten op de werkvloer en hoe kun je de-escaleren? Hoe kun je (dreigende) arbeidsconflicten herkennen? Wanneer is het beter een professionele arbeidsmediator in te schakelen? Dit soort onderwerpen komen aan bod in deze workshop op 17 november.

Je krijgt tools om dreigend verzuim en conflicten te ontrafelen en je krijgt inzicht in hoe mediation een positief effect kan hebben op schadelastbeheersing.

Resultaten

  • Preventie en signaleren van dreigend (frequent of langdurig) verzuim/conflict.
  • Stilstaan bij eigen ervaren weerstanden tijdens de begeleiding van werknemer en of werkgever.
  • Dreigend verzuim/arbeidsongeschiktheid gestructureerd doorgronden.
  • Hoe doorbreek je een impasse rond dreigend verzuim, verzuim of conflict?
  • Ins en outs van (exit-)mediation.

Voor wie

Deze workshop is speciaal voor HR-professionals (managers/ adviseurs/ medewerkers) die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken. Deelnemers van Zorg aan Zet kunnen hier gratis aan deelnemen.

Door wie

Jan Overmeer is MfN-register arbeidsmediator met kennis en ervaring als register-arbeidsdeskundige, master-practitioner NLP en gecertificeerd vertrouwenspersoon. Hij is deskundig in het begeleiden bij conflicten, eventueel gecombineerd met arbeidsongeschiktheid.

Door effectieve analyses weet hij mensen te verbinden, zodat een impasse doorbroken wordt. Dat is de start van het reduceren van wrijving, conflicten, klachten of zelfs verzuim.

Waar en wanneer

17 november 2022 van 9:30 - 12:30 uur. Godsweerdersingel 77, Roermond
Deze workshop zit vol, je kunt je wel nog aanmelden voor dezelfde workshop op donderdag 12 januari 2023 via deze link.

Kun je onverwachts toch niet aanwezig zijn? Meld je dan tijdig af óf laat een collega deelnemen.

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.