Subsidieregeling Coronabanen

Met de subsidieregeling Coronabanen in de Zorg maakt de overheid bijna 5000 fulltime coronabanen mogelijk. De regeling is op 19 februari gepubliceerd in de Staatscourant. De meest recente informatie over de regeling vindt u op de website Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen.

Update: verlenging subsidieregeling
Het afgelopen jaar vroeg veel van zorgprofessionals en zorgorganisaties. Coronabanen zijn tijdelijke banen waarmee zorgprofessionals worden ondersteund. De komende periode gaan inhaalzorg en herstel van zorgprofessionals hand in hand. Daarom is de subsidieregeling Coronabanen in de zorg verlengd tot en met 31 december 2021. Hierbij moet worden opgemerkt dat een medewerker al voor 1 oktober gestart moet zijn in de spcifieke coronabaan om voor de subsidie in aanmerking te komen. Het is dus niet mogelijk om nu nog een 'geheel nieuwe' aanvraag in te dienen. 

Vraag de subsidie hier aan

Coronabanen

Coronabanen zijn gesubsidieerde banen waar geen of beperkte scholing voor nodig is. Ze zijn bedoeld voor de tijdelijke inzet van ondersteunend personeel dat verlichting kan bieden in de werkdruk. Er zijn twee soorten: 'coronabaan algemeen' en 'coronabaan met opleiding'.

Het tekort aan gediplomeerd personeel verandert niet door de komst van coronabanen, maar kan helpen om het werk anders te organiseren om zo uw vaste zorgpersoneel wat meer vrij te spelen. 

Extra handen voor de zorg

Extra Handen voor de Zorg koppelt werkzoekenden met én zonder zorgopleiding aan zorgorganisaties. Via extrahandenvoordezorg.nl kunnen organisaties hun vacature voor een coronabaan aanmelden.