Sta niet Stil

Sta niet Stil heeft als doel het vinden en (her)enthousiasmeren van medewerkers voor de sector zorg en welzijn. Het zoeken en selecteren van deze medewerkers gebeurt op geheel nieuwe wijze, door gebruik te maken van big data analyses.

 

Hoe het werkt? Kandidaten maken met de Sta niet Stil app een profiel aan onder begeleiding van een virtuele assistent. Organisaties hebben via Sta niet Stil de mogelijkheid om te zoeken op app gebruikers, maar ook op openbare profielen zoals bijvoorbeeld LinkedIn. Beschikbare profielen van kandidaten en vacatures worden constant met elkaar vergeleken en geanalyseerd. Trends, ontwikkelingen en toekomstperspectieven worden hierdoor zichtbaar. 

Met Sta niet Stil gaan we op zoek naar nieuwe medewerkers die via de reguliere kanalen minder snel gevonden worden, maar die op basis van competenties en persoonlijke vaardigheden wel geschikt zijn voor (her)intrede in onze sector.

Sta niet Stil is een initiatief van Baandomein, Limburg Care, Zorg aan Zet en het CNV. Het project wordt ondersteund door het AWVN en FCB en mogelijk gemaakt door een subsidie van het ministerie van Sociale Zaken. 

Leon Lemeer is lid van de projectgroep.