Deel dit:

Collega Cristel Collard loopt in de zomerweken mee bij een ouderenzorg-organisatie. Een idee dat spontaan is ontstaan op kantoor van Zorg aan Zet.

Cristel zag een bericht binnen komen van een drietal grote Limburgse zorg-organisaties. De strekking van het artikel; er is onvoldoende personeel om de zorgvraag in de vakantieperiode volledig op te vangen, maar ze doen er alles aan zodat cliënten zo min mogelijk last hebben van de krapte.

Afgelopen juni berichten De Zorggroep, Proteion en Land van Horne in een gezamenlijk persbericht over het tekort aan personeel in de vakantieperiode. De toename van personeel in de zorg is positief, maar nog niet voldoende om de groeiende zorgvraag op te vangen. Zeker in de zomerperiode leidt dit tot extra knelpunten. Er wordt begrip gevraagd. Ondertussen worden oplossingen bedacht. Zo worden medewerkers van de ondersteunende diensten gevraagd om mee te helpen op de vloer.

Cristel bedenkt dat ze ook zelf mee kan helpen. Zonder papieren, maar wel met ervaring als vrijwilliger in de ouderen- en gehandicaptenzorg. Als ze maar iets kan doen om mee te helpen in de vakantieperiode. Ze gaat deze zomer aan de slag bij zorgcentrum Rust in Roy in Stramproy, onderdeel van Land van Horne. Via Zorgnet Limburg houdt zij ons regelmatig op de hoogte van haar ervaringen.

Bent u benieuwd naar haar ervaringen? Volg dan haar blog!

Contacteer Cristel

Bel: 06 – 22696364 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.