Deel dit:

Al jarenlang zet de ambassadeurspool van Zorg aan Zet zich actief in om geïnteresseerden meer te vertellen over leren en werken in zorg en welzijn.

Ze gaven onder andere gastlessen op scholen, deelden verhalen en ervaringen via zorgnetlimburg.nl en waren actief tijdens meeloopdagen, kijkjes in de praktijk en voorlichtingsbijeenkomsten. Mede door alle veranderingen van het afgelopen jaar hebben we besloten het ambassadeurschap in een ander jasje te gaan gieten. 

Elke ambassadeur en elke organisatie vult het ambassadeurschap op zijn eigen manier in. Dat is ook de kracht van het ambassadeurschap. Elke zorgprofessional is immers een ambassadeur voor onze mooie sector. Daarom gaan wij meer inzetten op het ondersteunen van organisaties op het vlak van ambassadeurschap. 

Wat gaat veranderen?

Ambassadeurspool
We gaan de vaste ambassadeurspool ‘loslaten’. We geloven dat elke zorgmedewerker een ambassadeur voor zorg en welzijn is en op zijn eigen manier invulling geeft aan deze rol. De ambassadeurs doen dit nu natuurlijk ook al een hele tijd en daar gaan ze vooral zo goed mee door. Samen zetten we onze prachtige sector op de kaart. Zij vanuit hun expertise, wij dragen ons steentje op een andere manier bij. 

Gastlessen
Zorg aan Zet gaat stoppen met het aanbieden van gastlessen aan onderwijs. Veel gastlessen worden nu al rechtstreeks bij organisaties aangevraagd en dat willen we alleen maar stimuleren. Als onderwijs toch incidenteel Zorg aan Zet benadert voor een gastles, verwijzen wij hen door naar het landelijk project van CNV jongeren: ‘ambassadeurs voor de zorg’. Jongeren die een opleiding in zorg en welzijn volgen, geven dan algemene gastlessen over alle mogelijkheden van zorg en welzijn.

Kijkjes in de praktijk
We blijven organisaties stimuleren om een kijkje in de praktijk te organiseren. Op deze manier kunnen we geïnteresseerden op een realistische manier kennis laten maken met zorg en welzijn. Organiseert u een kijkje in uw organisatie? Geef het dan aan ons door! Wij promoten deze voor u op Zorgnet Limburg.

Wat is nieuw?

We gaan de zorg- en welzijnsorganisaties meer ondersteunen op het vlak van ambassadeurschap. Daarom organiseren we op dinsdag 6 juli een bijeenkomst over de kracht van ambassadeurschap. Vervolgens starten we met het aanbieden van diverse workshops voor ambassadeurs, denk hierbij aan een workshop bloggen, social media en podcasts. De blogs en podcasts promoten wij vervolgens weer op Zorgnet Limburg.

Vragen? Contacteer Daniëlle

Bel: 06 – 15264298 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.