Deel dit:

De minister van Sociale Zaken, Karien van Gennip, stelt dat de huidige arbeidsmarkt niet toekomstbestendig is en heeft plannen om deze arbeidsmarkt te hervormen.

Nog voor het zomerreces presenteerde ze haar plannen in de hoofdlijnenbrief Arbeidsmarkt.

In deze brief beschrijft ze onder andere dat ze duurzame arbeidsrelaties wil stimuleren. Verder is ze van plan om de wetgeving voor flexibele arbeid te veranderen, vooral als het gaat om oproepkrachten en zzp’ers. 

Wat verandert er door deze plannen van Van Gennip en welke invloed heeft dat op jouw personeelsbeleid? Hier bekijk je vijf vragen en antwoorden.

Meer duurzame arbeidsrelaties

Diverse onderzoekscommissies komen tot dezelfde conclusie: de arbeidsmarkt verandert en het huidige beleid past niet langer. Het kabinet ziet een vaste baan als dé norm voor een duurzame arbeidsrelatie. Ook Zorg aan Zet ziet in dat de toekomst ligt in meer duurzame arbeidsrelaties. Daarom hebben inmiddels al 14 Limburgse zorg- en welzijnsorganisaties, die deelnemer zijn bij Zorg aan Zet, de ‘intentieverklaring vast contract’ ondertekend. Zij bieden voor verschillende vacatures geen jaarcontract meer aan, maar direct een dienstverband voor onbepaalde tijd. Als symbool van waardering en het vertrouwen dat ze hebben in de samenwerking. 

Zie jij en jouw organisatie ook een betere toekomst in duurzame arbeidsrelaties? Neem contact op met Raymond en maak een afspraak om ook de intentieverklaring te ondertekenen.

Neem contact op met Raymond

Bel: 06 – 13043020 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.