Deel dit:

Dit jaar vindt de Ontdekdezorg week 2022 plaats van 14 tot en met 19 maart 2022. Ook dit jaar wordt het evenement digitaal georganiseerd door Zorgnet Limburg om potentiële zij-instromers en herintreders, ook wel carrière-switchers, te interesseren voor een baan/opleiding in zorg en welzijn. Zorg- en welzijnsorganisaties hebben de mogelijkheid om zich hier te presenteren.

Werkgeluk: meer dan een ‘leuke baan’

Dit jaar staat geheel in het teken van werkgeluk. Dat gaat verder dan alleen plezier hebben in het werk dat je doet of een ‘leuke baan’ - maar om voldoening, enthousiasme en dat je voldoende wordt gemotiveerd. Veel mensen die overwegen om een carrière-switch te maken, voelen om uiteenlopende redenen dat ze niet op hun plek zitten.
Graag informeren én motiveren we deze groep tijdens de Ontdekdezorg week. Door hen online kennis te laten maken met de zorg- en welzijnssector en vervolgens met organisaties in de buurt. Maar ook door hen te stimuleren een vervolgstap te zetten richting een baan of opleiding.

Hoe gaat de Ontdekdezorg week in zijn werk?

Bezoekers kunnen onder andere via landelijke webinars, bijeenkomsten die vanuit Zorgnet Limburg worden georganiseerd en de website, praktische informatie krijgen over leren en werken in de sector. Daarnaast kunnen zorg- en welzijnsorganisaties zelf ook een online kennismakingsmoment organiseren, zoals bijvoorbeeld een live Q&A of webinar. Tijdens de Ontdekdezorg week worden bezoekers hierop gewezen.

Landelijke én regionale campagne

De Ontdekdezorg week 2022 wordt zowel landelijk als regionaal ondersteund en gepromoot. Landelijk zal er een online campagne worden opgezet waarbij de doelgroep wordt aangesproken om deel te nemen. Zorg aan Zet coördineert en promoot online en offline de Ontdekdezorg week in Limburg, waarbij regionaal het thema ‘werkgeluk’ centraal staat.

Doet u ook mee?

Wilt u laten zien wat uw organisatie een carrière-switcher of herintreder te bieden heeft? Welke mogelijkheden er zijn om het werkgeluk te vinden? Organiseer dan aansluitend aan de Ontdekdezorg week een eigen ‘Ontdek de zorg bij’ webinar of ander online event en maak een match! Lees hier meer over op onze website en hoe aan te melden. Tevens organiseren we op 31 januari van 10.00 – 11.00 uur een online vragenuurtje om deelnemende organisaties meer te vertellen over de Ontdekdezorg week 2022 en alle (mogelijke) vragen te beantwoorden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.