Deel dit:

Met 250 serieus geïnteresseerden hadden de 30 standhouders het druk!

Zo’n 250 geïnteresseerden waren dinsdagavond bij de eerste Limburgse HBO(+)/WO-banen- en opleidingenmarkt in Roermond. De dertig standhouders hadden het druk. Doorstromers en loopbaanswitchers hadden zich goed voorbereid en kwamen met gerichte vragen naar de beurs.

Bij de stand van Zuyd Hogeschool is het aanpoten. Miekie neemt snel een slok uit haar glas: ‘Ik krijg een droge mond van al dat praten’. En inderdaad, het is dringen. Bezoekers zijn op zoek naar informatie over opleidingen.

‘Er is veel vraag naar de opleidingen Social Work, Vaktherapie, Loopbaancoach, Mens & Techniek en de deeltijd opleiding Verpleegkunde. Ook de cursussen op post-hbo niveau zijn in trek.”

Sjors heeft wel oren naar deze informatie. Hij is naar Roermond afgereisd om zich te laten voorlichten over zijn opleidingsmogelijkheden. Hij werkt nu met veel plezier bij de Mutsaersstichting. “Ik zoek geen andere werkgever. Wat ik wel wil is meer kennis en ervaring opdoen.  Ik heb de HBO-opleiding Sport & Bewegen gedaan en misschien is er wel een opleiding meer gericht op de zorg die ik kan volgen.”

Bezoeker Florence staat aan de vooravond van een carrièreswitch richting zorg en welzijn. Ze heeft een achtergrond in de commerciële economie. “Je hoort in de media geregeld dat er grote tekorten. Maar wat zoeken ze dan precies? Voor mij is dit een uitgelezen kans om antwoord op die vraag te krijgen.” Ook Maja is zich aan het oriënteren. Zij werkt bij een gemeente, maar wil haar hart volgen en met mensen gaan werken. In haar zoektocht laat ze niks aan het toeval over. 

“Ik heb in de Week van Zorg en Welzijn een route uitgestippeld langs verschillende beurzen en open dagen van organisaties. Ik ben benieuwd. Maar dat er mogelijkheden zijn, dat is zeker.”

Dat beaamt Kitty die namens Xonar een stand bemant. “Wij gaan graag in gesprek met iedereen die een HBO-opleiding heeft. We zoeken altijd naar mogelijkheden. Ik heb vanavond veel mensen gesproken met uiteenlopende achtergronden. Hartstikke mooi!”

Een impressie:

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Interesses

Bedankt voor uw aanmelding.