Deel dit:

Zorg aan Zet verzorgt de matching tussen vraag en aanbod van ‘Extra handen voor de zorg’ tijdens de coronacrisis.

Binnen dit nieuwe, gezamenlijke project van RegioPlus, Ministerie VWS en de brancheverenigingen neemt Zorg aan Zet de uitvoerende taken in Limburg voor haar rekening. Dat het gezamenlijke project hard nodig is, blijkt inmiddels uit de vele aanvragen die binnen komen.

'Onze goede contacten met zorgorganisaties en het feit dat we als team op elkaar zijn ingespeeld, werpt nu vruchten af!' Aan het woord is Harm Mulder, een van de ‘match-makers’ binnen Zorg aan Zet. Na de eerste twee weken waarin veel kandidaten konden worden doorgestuurd, wordt duidelijk dat de vraag naar hulpverleners nog steeds toeneemt, maar het aanbod opdroogt.

‘De energie straalt er nog steeds af: Organisaties zijn blij met elke ondersteuning die wij kunnen bieden.'

Emile van Mullekom, match-maker aan de aanbodzijde: ‘De vraag bij, onder andere, ziekenhuizen blijft stijgen nu op diverse plekken externe zorglocaties worden ingericht zoals in Hotel Urmond en de Oranjerie in Roermond. Ondanks de druk die organisaties ongetwijfeld voelen, valt het Harm op dat instellingen enthousiast en positief blijven. De energie straalt er nog steeds af: Ze zijn blij met elke ondersteuning die wij kunnen bieden.'

Bewonderenswaardig veel aanmeldingen

'Het is bewonderenswaardig hoeveel mensen zich hebben aangemeld,' vindt Emile. In Limburg hebben we, sinds de start van het gezamenlijke project ‘Extra handen voor de zorg’ al ruim 800 aanmeldingen ontvangen van onder andere gepensioneerde verpleegkundigen, oud-zorgverleners, verpleegkundigen zonder BIG-registratie en studenten aan zorgopleidingen. Zorg aan Zet neemt contact op met deze aangemelde zorgmedewerkers en koppelt ze vervolgens aan de 19 zorgorganisaties die zich inmiddels hebben gemeld en hun hulp hard nodig hebben. Van de ruim 800 aanmeldingen zijn er inmiddels 469 voorgedragen aan de zorgorganisaties.

Campagne ‘laat je zorghart opnieuw spreken voor Limburg’

Juist omdat de vraag vanuit organisaties naar extra tijdelijk zorgpersoneel blijft toenemen is op 1 april de multimedia campagne ‘Laat je zorghart opnieuw spreken voor Limburg’ gestart. Doel van de campagne is het werven van extra handen voor de zorg. Via print, online en radio vragen we de komende 2 weken extra aandacht hiervoor. We roepen gepensioneerd verpleegkundigen, oud-zorgverleners, verpleegkundigen zonder BIG-registratie en studenten aan zorgopleidingen op zich aan te melden en hun zorghart te laten spreken. Hiervoor is een speciale campagnepagina ingericht op Zorgnet Limburg. De campagne wordt samen met verschillende regionale partijen waaronder Limburgvac en Qmusic geheel belangeloos mogelijk gemaakt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.