Deel dit:

Via 'Sterk in je werk' bieden we zorg- en welzijnsmedewerkers extra mentale ondersteuning tijdens de coronacrisis.

Zorg aan Zet start, samen met de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus en CNV Zorg & Welzijn, met extra ondersteuning voor medewerkers in zorg en welzijn die in het werk geconfronteerd worden met corona. Professionele coaches bieden op vrijwillige basis extra mentale coaching en een luisterend oor, en verwijzen zo nodig door naar gespecialiseerde hulp. Er zijn geen kosten verbonden aan deze extra coaching.

Een luisterend oor

Zorgmedewerkers kunnen in de gesprekken stoom afblazen. Nu, tijdens corona, maar ook na de crisis is daar steeds meer behoefte aan. Deze mogelijkheid om in preventieve gesprekken over het werk te praten kan bijdragen aan de inzetbaarheid van zorgprofessionals. Veel zorg- en welzijnsorganisaties hebben al voorzieningen op dit gebied in huis, maar waar daar nu onder grote druk minder capaciteit voor is, bieden de coaches uitkomst.

Zorg voor de zorg

Anneke Westerlaken, voorzitter CNV Zorg & Welzijn: “Nu de coronacrisis langer duurt en nijpende situaties veroorzaakt, wordt de druk op zorg- en welzijnsmedewerkers steeds groter en neemt de emotionele belasting ook toe. Wij willen daarom de mogelijkheid bieden om buiten de hectiek van de organisatie na te praten over heftige ervaringen, deze met de coaches door te spreken en wegen te zoeken hoe ze verwerkt kunnen worden”.

Jelle Boonstra, bestuurder RegioPlus: “Zorgmedewerkers staan nu meer dan ooit klaar voor anderen. Het is cruciaal dat we hen helpen ook goed voor zichzelf te zorgen. Met deze telefoongesprekken willen we eraan bijdragen om medewerkers in zorg en welzijn gezond te houden. Sterk in je werk is daarmee een aanvulling op wat werkgevers al organiseren aan mentale steun voor hun medewerkers”.

Aanmelding en communicatie

Vanaf nu kunnen zorg- en welzijnsmedewerkers zich aanmelden via Sterk in je Werk: extra coaching. Coaches die op vrijwillige basis willen bijdragen om medewerkers in zorg en welzijn gezond te houden, kunnen terecht bij 'Extra handen voor de zorg'.

Wilt u uw medewerkers wijzen op deze mogelijkheid? Hiervoor kunt u gebruik maken van de communicatie toolkit. Hierin vindt u onder andere posters voor drukwerk en intranet, en social media uitingen. 

Alles over onze aanpak tijdens de corona-crisis vindt u hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.