Deel dit:

Het water staat bij vrijwel alle zorg- en welzijnsorganisaties in heel Nederland aan de lippen, ook in Limburg. Door de toestroom van nieuwe coronapatiënten en veel zieke zorgmedewerkers zijn er nú extra handen nodig. Daarom heeft Zorg aan Zet het platform helpdezorglimburg.nl opgericht.

Zorg- en welzijnsorganisaties plaatsen hulpvragen op het platform
Zorg aan Zet ziet een verbindende rol weggelegd als het gaat om het samenbrengen van vraag en vooral (extra) handen van vrijwilligers/helpers in de regio Limburg. Het gaat hier om mensen zonder zorgachtergrond maar het met hart op de juiste plek. De komende periode zullen zorg- en welzijnsorganisaties hun (tijdelijke) hulpvragen via het platform delen. Geïnteresseerden kunnen vervolgens zelf bekijken waar een passende match is, reageren en snel aan de slag bij een organisatie in de buurt.

Helpdezorglimburg.nl maakt gebruik van de faciliteiten van Zorgnet Limburg. Op laatstgenoemde zijn alle vacatures te vinden voor werken in de zorg. Voor iedereen met een zorgachtergrond die een bijdrage wil leveren, is het landelijke initiatief van de Nationale Zorgreserve ingericht.

Kijk hier voor meer informatie over helpdezorglimburg.nl.

Wilt u als zorgorganisatie ook uw (tijdelijke) hulpvraag plaatsen?
Deelnemers van Zorg aan Zet kunnen dit via de gebruikelijke route doen (zoals bij het plaatsen van een vacature) via hun account op Zorgnet Limburg. Lukt dit niet, of bent u mogelijk nog geen lid van Zorg aan Zet? Neem dan contact op via redactie@zorgnetlimburg.nl

Samen staan we sterk
Vandaag stond er een publicatie in De Limburger, waarin alle zorgorganisaties in Zuid-Limburg oproepen om de zorg te helpen. Dit kan op verschillende manier. Lees hier meer over in onderstaande afbeelding. Het initiatief van Helpdezorglimburg.nl wordt hier ook in benoemd. Komende tijd gaan zorgorganisaties hier verder mee aan de slag en worden er steeds meer hulpvragen gebundeld.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.