Deel dit:

Hoe worden en blijven we aantrekkelijk voor (nieuwe) medewerkers?

Sollicitanten en zorgprofessionals hebben volop keuze in deze krappe arbeidsmarkt. Grote vraag is hoe we écht aantrekkelijk worden voor goede mensen? Is ‘Disneyficeren?’ het antwoord? Hans Smith neemt ons mee in de magische wereld van Disney. 

Ergens begin jaren negentig solliciteerde Hans Smith bij het toenmalige EuroDisneyland. Een ervaring! “Ik had dat nog nooit meegemaakt. Ik zat in het selectieproces en kreeg een leuke foto toegestuurd van het team waar ik mee zou kunnen gaan werken. Zou, want ik was nog niet aangenomen. Maar ik ging daardoor wel met een heel blij gevoel de selectieprocedure in. Ik had heel sterk het gevoel: ‘Hier wil ik bij horen’.”

Het lukte, Hans werd aangenomen en ging enthousiast aan de slag. “Op mijn eerste dag kreeg ik een vreemde vraag van Disney-collega’s: ‘Weet je wat je éigenlijk gaat doen?’ Natuurlijk wist ik dat… roosters maken, zorgen dat de attracties in orde zijn. Tja, dat soort dingen.
Hun antwoord? ‘Nee, jij zorgt er voor dat alle mensen die bij ons binnenkomen hun dagelijkse beslommeringen gaan vergeten’. Toen ik dat hoorde gebeurde er bij mij wat. Oké, dat is gaaf! Je gaat vanuit een andere intrinsieke motivatie werken. Je bent trots op datgene wat je doet. Dat geeft niet alleen een mooie verbondenheid met je collega’s, maar zorgt er ook nog eens voor dat je als ambassadeur gaat optreden voor je organisatie. ”

'Een magneet' worden voor goede kandidaten. Kandidaten die graag bij ons willen komen werken... Sterker nog, die zich aanmelden voor kennismakingsgesprekken! Dat is toch wat wij willen?

Klaar om te Disneyficeren?

Bij deze ene wijze Disney-les bleef het niet. Hij kreeg er nog meer. Over hoe je elke dag weer verwachtingen overtreft, bijvoorbeeld. Meer weten? Kom dan op donderdag 14 november naar het Lerend netwerk imago. Hans geeft een lezing met ene groen randje over het thema Disneyficeren. Eén ding is zeker, zijn enthousiasme gaat u inspireren om met minstens één Disney-geheim vanuit Nederweert te vertrekken!

Wilt u uw organisatie een magneet laten worden voor nieuwe kandidaten? Bent u klaar om te Disneyficeren?

Bezoek dan het Lerend netwerk imago!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.