Deel dit:

Van zorg- en welzijnsinstellingen in Limburg krijgen we regelmatig de vraag: hoe kunnen we de landelijke Ik Zorg-campagne effectief inzetten voor onze eigen organisatie? Zorg aan Zet helpt u graag op weg door het delen van inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Doe er uw voordeel mee!

Frank van Opdorp, senior communicatie- en marketingadviseur bij Zuyderland:

“Het is prachtig om te zien wat Ik Zorg binnen Zuyderland heeft losgemaakt. Een eerste oproep via intranet om deel te nemen aan deze campagne leidde in no time tot ruim 50 aanmeldingen. Bij de selectie hebben we gelet op een goede spreiding van vakgebieden. Zuyderland is een veelzijdige organisatie. Ziekenhuis, verpleeghuiszorg, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en huishoudelijke hulp: medewerkers van alle geledingen verdienen een plek in de spotlights. Elf verhalen en foto’s zijn inmiddels gepubliceerd via social media, intranet en de website werkenbijzuyderland.nl. Elke week presenteren we een nieuwe medewerker. Om de herkenbaarheid van de campagne te vergroten, hebben we voor de woensdag als vaste publicatiedag gekozen. 

'Ik Zorg brengt mensen in beweging. We creëren onze eigen ambassadeurs.'

Het is belangrijk om de drempel voor deelname binnen je organisatie zo laag mogelijk te houden. Elk verhaal is bijzonder en verdient het om verteld te worden. Om medewerkers enthousiast te maken voor de Ik Zorg- campagne hebben we hen concrete en uitgewerkte voorbeelden laten zien. Verhalen en foto’s van collega’s elders in het land. Dat werkt aanstekelijk, zo is onze ervaring. Daarbij geeft het mensen een goed gevoel om deel uit te maken van een groter geheel. Voor ons was dat ook een reden om aan te haken bij de landelijke campagne.

Ik Zorg brengt mensen in beweging. We creëren onze eigen ambassadeurs, medewerkers die met trots over hun werk praten en dat ook uitdragen. Naar buiten toe bereiken we meer potentiële medewerkers en maken we moeilijk op te vullen vacatures, zoals die van verpleegkundige, verzorgende of anesthesiemedewerker en operatieassistent in de OK, beter zichtbaar. Alles bij elkaar pure winst.”

  

Er zijn diverse tools beschikbaar die u kunt gebruiken om bekendheid te geven aan 'Ik Zorg'. U vindt ze hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.