Deel dit:

Dat onze sector zorg en welzijn nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren. Daarom zijn we met een nieuwe campagne en propositie ‘Kom zorgen dan’ gestart.

Vanaf maandag 19 september gaat de campagne landelijk van start. Elke zorg- en welzijnsorganisatie en onderwijsinstelling wordt uitgenodigd om ook via ‘Kom zorgen dan!’ te communiceren richting jongeren, met een focus op middelbare scholieren. 

Talent inzetten

Wat we helder willen overbrengen is dat elk talent welkom is binnen zorg en welzijn: competenties die jongeren al van nature hebben, maar waarvan ze zich vaak niet beseffen dat dit juist capaciteiten zijn die ze in hun toekomstige werk binnen zorg en welzijn kunnen inzetten. Teamspelers, aanvoerders, luisterende oren en energieke stuiterballen: voor elk talent is een passende zorgopleiding te vinden.

Deze talenten en het werken in zorg en welzijn worden met fotografie dichtbij de belevingswereld van de jongeren gebracht. Vervolgens worden ze uitgedaagd om hier actie op te ondernemen. ‘Dus wat houdt je tegen… Kom zorgen dan!’.

Zelf aan de slag!

Er is een aantal voorbeelden van middelen beschikbaar gemaakt voor ziekenhuiszorg, ouderenzorg, GGZ, gehandicaptenzorg, eerstelijnszorg, jeugdzorg en welzijn. Je past of vult deze nieuwe middelen gemakkelijk naar beroepen binnen jouw organisatie, zoals: ‘Hart van goud? Word verzorgende dan!’ of ‘Geboren captain? Word begeleider dan!’.

De toolkit met de verschillende uitingen en middelen download je via www.komzorgendan.nl/toolkit

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om dit concept binnen je eigen organisatie in te bedden en interne en externe communicatie met elkaar te verbinden. Nodig medewerkers uit, die thuis een of meerdere jongeren hebben, een foto te maken van zijn vrijetijdsbesteding of bijbaan en benoem daarbij één of meerdere competenties. Koppel vervolgens de competentie(s) aan een functie binnen jouw organisatie en verzamel deze. Deze foto’s en competenties bieden een mogelijkheid voor arbeidsmarktcommunicatie op de website, socials en zelfs ook buitenreclame. Intern kun je je onderscheiden door de foto’s te gebruiken voor interne campagnedoeleinden, anderzijds is het een beeld voor een lokale campagne met lokale herkenbaarheid.

Media-advies

Voor deze doorvertaling van de campagne is een media-advies beschikbaar gesteld door Mediahuis Limburg, gericht op jongeren. Los hiervan leent het concept zich voor vele vormen en kanalen van arbeidsmarktcommunicatie, afhankelijk van doelgroep, behoefte en budget.

Bekijk hier het media-advies.

Inzet campagne Zorg aan Zet

Zorg aan Zet gebruikt de ‘Kom zorgen dan…’ -campagne als basis voor alle (arbeidsmarkt)activiteiten die gericht zijn op de jongerenmarkt. Denk, naast de inzet via de kanalen van Zorgnet Limburg, onder andere aan voorlichting en het gebruik van de escaperoom of VR-brillen.

De marketing & communicatiestudenten van Gilde opleidingen gaan samen met zorgstudenten aan de slag om -vanuit hun eigen belevingswereld- competenties te koppelen aan beroepen en opleidingen in zorg- en welzijn. Wij zijn erg nieuwsgierig naar de resultaten en we delen deze te zijner tijd graag met je.

Meer weten? Neem contact op met Hans

Bel: 06 – 46222421 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.