Deel dit:

Van zorg- en welzijnsinstellingen in Limburg krijgen we regelmatig de vraag: hoe kunnen we de landelijke Ik Zorg-campagne effectief inzetten voor onze eigen organisatie? Zorg aan Zet helpt u graag op weg door het delen van inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Doe er uw voordeel mee!

Anouschka Bänziger, communicatieprofessional bij PSW:

“Ik Zorg is veel meer dan een campagne om mensen enthousiast te maken voor een baan in de zorg. Het biedt ook een uitgelezen kans om bestaande medewerkers als ambassadeurs in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun harde werk. Dat hebben we bij PSW gedaan. Onze medewerkers mochten begin dit jaar zelf collega’s voordragen voor de titel Zorgheld, dé vaandeldrager van de gehandicaptenzorg in Limburg. Winnaar Randy Beeren en de overige genomineerden werden een voor een getrakteerd op een bloemetje en een bedankkaart. Daarnaast mocht een aantal van hen deelnemen aan een fotoshoot bij Zorg aan Zet. Deze ambassadeurs werden ook kort geïnterviewd over hun ervaringen in de zorg. Deze foto’s en persoonlijke verhalen delen we,  als onderdeel van de landelijke campagne, op verschillende manieren. Zowel online als offline, binnen PSW en naar buiten. Daarnaast spelen deze ambassadeurs ook de hoofdrol in onze eigen medewerkerscampagne. Zo leggen we een link met de employer branding van PSW. 

'Ik Zorg is veel meer dan een campagne om mensen enthousiast te maken voor een baan in de zorg.'

Het is mooi om te zien hoe het ambassadeurschap intern is gaan leven. Medewerkers voelen zich trots en genieten van de positieve reacties en de aandacht voor hun beroep. Niet meedoen aan de Ik Zorg campagne was voor ons geen optie. Dan zouden we weglopen voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. Een brede, landelijke campagne als deze heeft alleen kans van slagen als iedereen zijn steentje bijdraagt. Samen kunnen we onze mooie sector vol in de schijnwerpers zetten. Zorg aan Zet verricht op de achtergrond goed werk. Persoonlijk vind ik dat Ik Zorg in Limburg nog meer zichtbaar mag worden. Denk aan posters in bushokjes en spotjes op de regionale radio en tv. Het mag nog wel wat uitbundiger.”

 

Er zijn diverse tools beschikbaar die u kunt gebruiken om bekendheid te geven aan 'Ik Zorg'. U vindt ze hier.

Wilt u Ik Zorg inzetten binnen uw organisatie? Lees dan meer over de campagne.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.