Deel dit:

Van zorg- en welzijnsinstellingen in Limburg krijgen we regelmatig de vraag: hoe kunnen we de landelijke Ik Zorg-campagne effectief inzetten voor onze eigen organisatie? Zorg aan Zet helpt u graag op weg door het delen van inspirerende voorbeelden uit de praktijk. Doe er uw voordeel mee!

Lianne Coolen, medewerker PR& Communicatie bij Land van Horne:

“Stichting Land van Horne wilt graag uitdragen wat er zo mooi is aan het werken in de zorg. De sector komt vaak negatief in het nieuws, we hebben behoefte aan positieve verhalen. Echte verhalen van mensen uit de praktijk in plaats van droge personeelsadvertenties. Ik Zorg sluit hier naadloos op aan.

Na de landelijke campagne in november vorig jaar, waarbij vijf medewerkers van Land van Horne door Zorg aan Zet zijn geportretteerd, geven we nu zelf een vervolg aan deze campagne. Om de mooiste verhalen te kunnen verzamelen, hebben we Ik Zorg binnen onze hele organisatie onder de aandacht gebracht. 20 medewerkers van verschillende disciplines hebben zich aangemeld. Hun persoonlijke verhalen worden via de website, sociale media, ons personeelsblad en cliëntenmagazine verspreid.

'Probeer niet alles tegelijk te doen en maak keuzes, begin klein.'

Om goed overzicht te houden op alle campagneactiviteiten hebben we een jaarkalender gemaakt. Dat is echt een aanrader. Er komt veel bij kijken als je de campagne zelf verder gaat uitrollen. Het is dan raadzaam om een projectgroep samen te stellen. Wij hebben deze campagne samen opgepakt met de recruiters van Land van Horne. Zij kennen onze stichting goed en weten als geen ander waar nieuwe medewerkers het hardst nodig zijn. Daarnaast ondervind ik veel steun van Zorg aan Zet. Het is fijn om een vast aanspreekpunt te hebben en ze zijn net zo enthousiast over deze campagne als wij. Mijn belangrijkste advies aan andere organisaties die met Ik Zorg aan de slag willen gaan? Probeer niet alles tegelijk te doen en maak keuzes. Kijk waar de personele nood het hoogst is en begin klein.”   

 

Er zijn diverse tools beschikbaar die u kunt gebruiken om bekendheid te geven aan 'Ik Zorg'. U vindt ze hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.