Deel dit:

Is het beleid fysieke belasting in uw organisatie op orde? Met de handige nieuwe online BeleidsSpiegel heeft u snel een duidelijk antwoord op die vraag!

Om uw personeel veilig, energiek en gezond aan het werk te houden is een goed beleid rondom fysieke belasting essentieel. De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om dit beleid in uw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus.

Het is een belangrijk instrument, maar het was altijd lastig om in te vullen. Daarom is er nu een handige online BeleidsSpiegel ontwikkeld in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus in het kader van het programma Gezond & Zeker.

BeleidsSpiegel

Het gaat in de BeleidsSpiegel om onderwerpen zoals training in het gebruik van hulpmiddelen, maar ook om het beschermen van zwangere werknemers tegen fysieke overbelasting en het gebruik van transferprotocollen in de zorgdossiers. Sociale partners hebben daar afspraken over opgenomen in de Arbocatalogus en met de BeleidsSpiegel loopt u die onderwerpen langs. In het ideale geval kunt u op alle vragen ‘ja’ antwoorden. U krijg direct te zien hoe uw beleid ervoor staat en waar u nog aandacht aan mag besteden. Zo geeft de online BeleidsSpiegel ook tips over hoe de situatie verbeterd kan worden. Daarnaast krijgt u direct een vergelijking te zien van uw resultaten met de landelijke gegevens. 

Ga direct naar de BeleidsSpiegel


Sinds 2005 coördineert RegioPlus samen met de regionale werkgeversorganisaties, waaronder Zorg aan Zet, Gezond & Zeker. Gezond & Zeker is een actief programma met als doel het verspreiden van kennis naar werknemers in zorg en welzijn om agressie en fysieke belasting zoveel mogelijk te voorkomen.

Contacteer Zorg aan Zet

Bel: 0475 - 577555 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.