Deel dit:

Na de succesvolle eerste subsidieregeling Implementatie- en opschalingscoaching komt Zorg voor innoveren nu met een tweede regeling: Training tot digicoach.

Zorgaanbieders kunnen vanaf nu een voucher aanvragen bij ZonMw om maximaal vier medewerkers te laten trainen tot digicoach.

Hoe werkt het?

Met een voucher heeft een zorgorganisatie het recht om 1 tot maximaal 4 medewerkers te laten trainen. Een training bestaat uit twee trainingsdagen, waarbij de focus ligt op coachende en technologische vaardigheden, en daarnaast nog verschillende intervisiemomenten. Van de digicoaches wordt niet verwacht dat zij ICT-specialisten worden. Belangrijk is dat zij collega’s wegwijs kunnen maken bij digitale vragen. Tijdens, maar vooral ook na het trainingstraject gaan de digicoaches zelf in de organisaties aan de slag. Belangrijk hierbij is dat de digicoaches ook de ruimte en tijd krijgen om deze functie te vervullen. Dit is ook een voorwaarde voor de aanvraag van de voucher.

Er zijn twee aanbieders van de training: Q-Academie en Buro Strakz. U kunt uw voorkeur aangeven tijdens het aanvragen van de voucher. In de eerste ronde zijn 72 vouchers beschikbaar die op volgorde van aanvraag worden toegekend. Wacht dus niet te lang! In maart en mei komen er opnieuw 72 vouchers beschikbaar.

Wat is een digicoach?

Een digicoach is een medewerker/zorgprofessional van een zorgaanbieder die collega’s kan ondersteunen bij digitale vragen. De digicoach hoeft geen expert te zijn op het gebied van ICT maar biedt (laagdrempelige) ondersteuning bij digitale vragen. De digicoach kan digistarters (medewerkers met beperkte digitale ervaring) en andere collega’s met digitale vragen herkennen en hen wegwijs maken in de digitale wereld. 

De eerste ronde is inmiddels gesloten omdat het maximum aantal aanvragen is bereikt. In maart volgt de nieuwe ronde.

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.