Deel dit:

Snel weten wat er in de Miljoenennota van belang is voor de sector zorg en welzijn?

Lees het in de Prinsjesdagmemo van RegioPlus. Hierin vat RegioPlus alle beleidsmaatregelen uit de Miljoenennota samen die relevant zijn voor de sector zorg en welzijn.

“Een belangrijke vraag voor de toekomst blijft hoe goede en persoonlijke zorg voor iedereen beschikbaar en betaalbaar blijft. Nieuwe oplossingen zijn nodig”, aldus de koning in zijn Troonrede dit jaar. 

Meer innovatie en grootschaliger inzet van innovatie, zowel sociaal als technologisch, is hard nodig om de arbeidsmarkt in de sector zorg en welzijn toekomstbestendig te maken. Tegelijk moet ook de zorgvraag afnemen door meer zorgzaamheid in de samenleving zelf te organiseren. In de Troonrede stelde de koning verder dat onze huidige manier van leven stuit op economische, sociale en ecologische grenzen. Dat vergt een andere economie en arbeidsmarkt. In tijden van schaarste is effectieve samenwerking belangrijker dan ooit om te komen tot nieuwe oplossingen voor de arbeidsmarkt in zorg en welzijn, een van de belangrijkste en grootste sectoren van Nederland.

De Prinsjesdagmemo 2022 geeft per ministerie inzicht in de relevante plannen, wijzigingen, kansen en (financiële) consequenties. Zo lees je in een oogopslag het regeringsbeleid -wat betreft arbeidsmarkt- voor de komende periode in onze sector.

Bekijk hier de Prinsjesdagmemo

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.