Deel dit:

Een aantoonbaar effectief ontwikkeltraject voor behoud van medewerkers.

De ‘Sterk in je werk’ loopbaancoaches helpen (potentiële) zorg- en welzijnsmedewerkers gratis om voldoende plezier en uitdaging uit hun werk te halen. Zo blijven ze gemotiveerd en betrokken. We hebben aan 700 deelnemers, met een afgerond Sterk in je werk traject, gevraagd wat ze ervan vonden.

Sterk in je werk, zorg voor jezelf

Het behouden van medewerkers is één van de belangrijkste uitdagingen én oplossingen voor het personeelstekort in zorg en welzijn. Sterk in je werk, zorg voor jezelf draagt bij aan behoud. Al bijna 45.000 mensen hebben zich aangemeld voor deze kortdurende, vrijwillige en gratis loopbaanimpuls. Een groot deel van de deelnemers is werkzaam in zorg en welzijn.

Samen met een persoonlijke coach gaan deelnemers aan de slag met hun loopbaanvraag. Dit kan gaan over de wens om vervolgstappen te zetten, maar ook over vitaliteit, weer lekker in je ‘werkvel’ zitten of anders werken als je bepaalde dingen niet meer wilt of kunt in je huidige baan.

“Sterk in je werk is een fantastische en krachtige tool. En gratis voor werkgevers! Ik zou wel nog graag zien dat het meer preventief wordt ingezet. Helaas zie ik regelmatig medewerkers die al zijn uitgevallen, dat is jammer want door tijdig te signaleren en bij te sturen kun je dat voorkomen.” - Babette Uranka, loopbaancoach Zorg aan Zet

Resultaten

Aan 700 Limburgse deelnemers, met een afgerond Sterk in je werk traject, hebben we gevraagd hoe ze bij Sterk in je werk terecht zijn gekomen en wat ze ervan vonden. 

  • 40% van de deelnemers kent Sterk in je werk via Zorgnet Limburg
  • 15% van de deelnemers via de werkgever
  • 39% is na een Sterk in je werk traject in zorg en welzijn gaan werken
  • 74% geeft aan dat het traject voldeed aan de verwachtingen

Bekijk hier de volledige infographic

Uw medewerkers sterk in hun werk!

Wijst u uw medewerkers ook actief op de mogelijkheden van individuele (loopbaan)coaching via Sterk in je werk? Het is gratis én uw medewerkers kunnen nu na hun aanmelding ook deelnemen aan de workshop Sterk & Stralend in je werk!

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.