Deel dit:

Een aantoonbaar effectief ontwikkeltraject voor behoud van medewerkers.

De ‘Sterk in je werk’ loopbaancoaches helpen (potentiële) zorg- en welzijnsmedewerkers gratis om voldoende plezier en uitdaging uit hun werk te halen. Zo blijven ze gemotiveerd en betrokken. 

Sterk in je werk, werkt!

Het behouden van medewerkers is één van de belangrijkste uitdagingen én oplossingen voor het personeelstekort in zorg en welzijn. Sterk in je werk, zorg voor jezelf draagt bij aan behoud. Sinds de start in 2016 hebben landelijk al meer dan 45.000 mensen zich aangemeld voor deze kortdurende, vrijwillige en gratis loopbaanimpuls. Een groot deel van de deelnemers is werkzaam in zorg en welzijn.

Samen met een persoonlijke coach gaan deelnemers aan de slag met hun loopbaanvraag. Dit kan gaan over de wens om vervolgstappen te zetten, maar ook over vitaliteit, weer lekker in je ‘werkvel’ zitten of anders werken als je bepaalde dingen niet meer wilt of kunt in je huidige baan.

“Sterk in je werk is een fantastische en krachtige tool. En gratis voor werkgevers! Ik zou wel nog graag zien dat het meer preventief wordt ingezet. Helaas zie ik regelmatig medewerkers die al zijn uitgevallen, dat is jammer want door tijdig te signaleren en bij te sturen kun je dat voorkomen.” - Babette Uranka, loopbaancoach Zorg aan Zet

Resultaten

Inmiddels is het project twee keer door externe onderzoeksbureaus geëvalueerd. De resultaten uit deze onderzoeken en interviews van deelnemers, loopbaancoaches en projectleiders laten in deze factsheet zien dat Sterk in je werk werkt! Meer dan honderd loopbaancoaches verspreid over het hele land gaven de meer dan 45.000 deelnemers persoonlijk en onafhankelijk advies. In Limburg hielpen onze 12 loopbaancoaches maar liefst 2.552 deelnemers op weg!

De belangrijkste uitkomsten uit de onderzoeken zijn dat ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ relevante componenten bevat die behoud van personeel en (zij-)instroom bevorderen. Voor zorg- en welzijnsmedewerkers helpt Sterk in je werk bijvoorbeeld bij het in kaart brengen van de gewenste ontwikkeling door beter inzicht in de eigen kwaliteiten. Voor zij-instromers helpt Sterk in je werk bij de oriëntatie op een opleiding in zorg en welzijn. Kortom: Sterk in je werk bevordert behoud, duurzame inzetbaarheid en zij-instroom van zorg- en welzijnsmedewerkers.

Uw medewerkers sterk in hun werk!

Wijst u uw medewerkers al actief op de mogelijkheden van individuele (loopbaan)coaching via Sterk in je werk? ‘Sterk in je werk, zorg voor jezelf’ gun je iedereen. Niet alleen voor het werkplezier van de deelnemers zelf maar uiteindelijk ook voor een vitale sector zorg en welzijn. 

Lees meer

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.