Deel dit:

Workshop titel: Flexwerk: de 'flexibele schil'
Trainer: Inhoudelijk worden de kennissessies verzorgd door mr. drs. Mark van de Laar
en mr. Sanne Dassen van Capra Advocaten in Maastricht
Doelgroep: Leidinggevenden
Wanneer: 23 mei 2019 van 12.00 – 14.00 uur (incl. lunch)
Waar: Congrescentrum Het Forum
Elmpterweg 50
6042 KL, Roermond
Kosten: Voor deelnemers zijn de kennissessies gratis (wel € 50,- in rekening bij no show).
Voor niet deelnemers bedragen de kosten € 200,- incl. btw per sessie.

 

Flexibele arbeidsrelaties spelen al geruime tijd een belangrijke rol in het personeelsbeleid van zorgorganisaties. De sector is sterk in beweging, en daarmee neemt de vraag naar flexibiliteit steeds meer toe. Veel zorgorganisaties maken gebruik van een ‘flexibele schil’ om het personeelstekort op te vangen. Met de Wet arbeidsmarkt in balans wordt door het kabinet juist getracht om het voor werkgevers aantrekkelijker te maken om mensen in vaste dienst te nemen.

In deze bijeenkomst zal aandacht worden besteed aan vormen van flexibele arbeidsrelaties en de doorgaans complexe rechtspositie van flexwerkers: uitzendkrachten, payrollers en werknemers met een tijdelijk dienstverband. Het is van groot belang om goed voor ogen te hebben waar de juridische voordelen en pijnpunten zitten. Zo kunt u voorkomen dat achteraf onduidelijkheid bestaat over bijvoorbeeld het formeel werkgeverschap en het ontstaan van een vast dienstverband.

Ook de juridische mogelijkheden om (vast) personeel flexibeler binnen de organisatie in te zetten, op een andere plek (bijvoorbeeld waar sprake is van ondercapaciteit), zullen besproken worden.

Inschrijven Kennissessie

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Interesses

Bedankt voor uw aanmelding.