Deel dit:

Ondanks allerlei inspanningen komt het toch regelmatig voor dat een arbeidsconflict ontaardt in een ziekmelding. Ook zijn er situaties waarin een werknemer zich als gevolg van een functioneringstraject of kritiek op het functioneren ziekmeldt.

In april 2022 is er een geactualiseerde STECR-werkwijzer arbeidsconflicten gepubliceerd waarin veel aandacht voor preventie is. Erg nuttig voor de praktijk. Een arbeidsconflict kan immers zorgen voor een uiterst vervelende sfeer op de werkvloer, met ziekte en verzuim als mogelijke gevolgen. De geactualiseerde handvatten die in de werkwijzer geboden worden om arbeidsconflicten te voorkomen en op te lossen, zijn dan ook zeer welkom. Niet voor niets is de STECR-werkwijzer ook in juridische procedure vaak een belangrijke leidraad.

Uit onderzoek is gebleken dat aan 70.000-100.000 ziekmeldingen per jaar een arbeidsconflict ten grondslag ligt en ook dat 20% van alle werknemers wel eens te maken heeft gehad met een arbeidsconflict.

Resultaten

Na het volgen van deze masterclass weet je alles over de toepassing van de werkwijzer. Welke veranderingen zijn er ten opzichte van de eerdere versie? Wat kun je ermee in de praktijk? Hierbij word je vooral ook geïnformeerd over jouw rol als P&O of HR-medewerker bij arbeidsconflicten en het daaruit voortvloeiend verzuim. Ook de rol van de bedrijfsarts komt aan bod.

Voor wie?

De masterclass Arbeidsrecht is speciaal voor HR-professionals (managers / adviseurs / medewerkers) die te maken hebben met HR-gerelateerde zaken. 

Door wie

Mr. drs. M.L.M. (Mark) van de Laar en Mr. Sanne Dassen werkzaam bij Capra Advocaten in Maastricht. Zij zijn beide expert in Arbeidsrecht met een bijzondere aandacht voor de zorgsector.

Kosten

Voor deelnemers van Zorg aan Zet zijn er aan deelname geen kosten verbonden.

Waar en wanneer

Donderdag 13 oktober 2022 van 9.00 tot 11.00 uur. De masterclass vindt online plaats via ZOOM.
Er zijn maximaal 100 plekken beschikbaar.

Workshop dreigend verzuim, arbeidsconflict en mediation

Als vervolg op deze masterclass organiseren we op 17 november een workshop. Welke factoren kun jij als HR-professional of Casemanager beïnvloeden om dreigend verzuim te voorkomen? Hoe en waarom escaleren arbeidsconflicten op de werkvloer en hoe kun je de-escaleren? Hoe kun je (dreigende) arbeidsconflicten herkennen? Wanneer is het beter een professionele arbeidsmediator in te schakelen? Dit soort onderwerpen komen aan bod in deze workshop op 17 november. Lees meer en meld je aan.

Meer informatie

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Neem contact op met Mariska Welzen, via 06-11286969 of m.welzen@zorgaanzet.org

Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.