Datagedreven HR & Strategische Personeelsplanning

Zorg- en welzijnsorganisaties staan voor belangrijke uitdagingen: tekorten op de arbeidsmarkt, vergrijzing van het personeelsbestand en een toenemend verzuim.

Om effectieve oplossingen en interventies te vinden voor HR-gerelateerde problemen binnen jouw organisatie is het nemen van datagedreven beslissingen essentieel. Maar waar moet je beginnen? Daar gaan wij samen mee aan de slag in het Lerend Netwerk Datagedreven HR & Strategische Personeelsplanning (SPP)!

Met Datagedreven HR en Strategische Personeelsplanning zorgen we ervoor dat de sleutelposities in jouw organisatie altijd door de juiste mensen bezet zijn. Dit zorgt voor continuïteit in de organisatie. Want weet jij hoeveel en welk personeel je straks nodig hebt? Wie er vertrekt? En hoeveel en welk personeel er beschikbaar komt?

Zorg aan Zet organiseert het Lerend Netwerk, speciaal voor HR-professionals die aan de slag willen gaan met datagedreven werken, in samenwerking met het pensioenfonds PFZW. Binnen het Lerend Netwerk krijg je persoonlijke begeleiding om meer te halen uit jouw HR-data. Binnen 20 weken werk je samen met experts van PFZW aan een uitgewerkt plan voor de grootste HR-uitdaging van jouw eigen organisatie. In 4 sessies en 3 individuele consulten maak je verder kennis met de mogelijkheden van Datagedreven HR en Strategische Personeelsplanning (spp). Ook heeft jouw organisatie een jaar toegang tot het PFZW HR-dataportaal. Met dit dataportaal en met de PFZW-scenariotool ga jij tijdens de sessies aan de slag. Tegelijk leer je van de andere deelnemende HR-professionals uit de regio.

“Het lerend netwerk heeft ons inzicht en onderlinge samenwerking opgeleverd: actief bezig zijn met je eigen data, en hierin inhoudelijk worden ondersteund”.