Campagne 'Kom zorgen dan'

Dat onze sector zorg en welzijn nu én straks meer personeel nodig heeft is duidelijk. De eerste stap daarvoor is het enthousiasmeren van de zorgverleners van de toekomst, namelijk jongeren. Daarom zijn we met een nieuwe campagne en propositie ‘Kom zorgen dan’ gestart.

Elke zorg- en welzijnsorganisatie en onderwijsinstelling wordt uitgenodigd om ook via ‘Kom zorgen dan!’ te communiceren richting jongeren, met een focus op middelbare scholieren. 

Talent inzetten

Wat we helder willen overbrengen is dat elk talent welkom is binnen zorg en welzijn: competenties die jongeren al van nature hebben, maar waarvan ze zich vaak niet beseffen dat dit juist capaciteiten zijn die ze in hun toekomstige werk binnen zorg en welzijn kunnen inzetten. Teamspelers, aanvoerders, luisterende oren en energieke stuiterballen: voor elk talent is een passende zorgopleiding te vinden.

Deze talenten en het werken in zorg en welzijn worden met fotografie dichtbij de belevingswereld van de jongeren gebracht. Vervolgens worden ze uitgedaagd om hier actie op te ondernemen. ‘Dus wat houdt je tegen… Kom zorgen dan!’.

Zelf aan de slag!

Natuurlijk heb je ook de mogelijkheid om dit concept binnen je eigen organisatie in te bedden en interne en externe communicatie met elkaar te verbinden. Nodig medewerkers uit, die thuis een of meerdere jongeren hebben, een foto te maken van zijn vrijetijdsbesteding of bijbaan en benoem daarbij één of meerdere competenties. Koppel vervolgens de competentie(s) aan een functie binnen jouw organisatie en verzamel deze. Deze foto’s en competenties bieden een mogelijkheid voor arbeidsmarktcommunicatie op de website, socials en zelfs ook buitenreclame. Intern kun je je onderscheiden door de foto’s te gebruiken voor interne campagnedoeleinden, anderzijds is het een beeld voor een lokale campagne met lokale herkenbaarheid.