Deel dit:

In deze publicatie lees je hoe de arbeidsmarkt Zorg & Welzijn in regio Limburg ervoor staat aan de hand van de indicatoren die zijn opgesteld in het TAZ door het Ministerie van VWS.

Het programma Toekomstbestendige Arbeidsmarkt Zorg & Welzijn (TAZ) richt zich op urgente arbeidsmarktuitdagingen in de zorg- en welzijnssector.

Concrete acties worden besproken om een toekomstbestendige arbeidsmarkt te bevorderen, gericht op een transitie naar passende en arbeidsbesparende zorg, en handhaving van de verhouding van werkenden in de sector. Het programma is nodig vanwege een stijgende zorgvraag die de economie en beroepsbevolking overstijgt, wat zonder actie zou leiden tot aanzienlijke personeelstekorten en een disbalans in de arbeidsmarkt.

Het TAZ monitort de voortgang van projecten en de impact ervan op de arbeidsmarkt door kwantitatieve indicatoren te gebruiken, voornamelijk afkomstig van het onderzoeksprogramma Arbeidsmarkt Zorg en Welzijn (AZW). De programmalijnen binnen de TAZ richten zich op:

  • Ruimte voor innovatieve werkvormen;
  • Ruimte voor behoud door goed werkgeverschap en werkplezier;
  • Ruimte voor leren en ontwikkelen.

Bekijk hier de publicatie

Vragen? Neem contact op met Sugitha

Bel: 06 – 47692735 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.