Deel dit:

Initiatieven van Sevagram, Koraal en de Health Innovation School - Implementation zijn benoemd tot koploper door het Actie Leer Netwerk.

Koplopers zijn praktijkvoorbeelden van innovatieve arbeidsmarktinitiatieven waarin concrete resultaten zijn geboekt bij de aanpak van het personeelstekort. 

De initiatieven 'Welzijnsstraat' van Sevagram, 'contractuitbreiding' van Koraal en de Health Innovation School - Implementation van Zorg aan Zet, Transvorm, Care Innovation Center en Slimmer Leven, zijn vandaag tijdens de koplopersbijeenkomst van het Actie Leer Netwerk benoemd tot koploper. Wij zetten ze graag extra in het zonnetje!

Sevagram's Welzijnsstraat

In de ouderenzorg werken zonder zorgdiploma? Bij koploper Sevagram kan het. Deze organisatie heeft een nieuwe functiestraat ingericht, waarbij alle functies zijn beschreven vanuit het welzijnsperspectief. Het gaat niet om het diploma, maar om de waarde die een medewerker kan toevoegen vanuit talenten en het hart. Sevagram wil het werk- en woonplezier vergroten door de ouderenzorg toegankelijker te maken binnen de arbeidsmarkt, zodat de werkdruk van medewerkers afneemt en het werkplezier toeneemt. Ze verschuiven zo de focus naar het welzijn van de cliënten, zonder aan zorgkwaliteit in te leveren.

Nicole Gehlen en Yvonne Huveneers van Sevagram vertellen meer over het initiatief.

Contractuitbreiding Koraal: duurzame inzetbaarheid van zorgpersoneel

Het tekort op de arbeidsmarkt zorgt ervoor dat zorgorganisaties veel tijd kwijt zijn met werven. Zorgorganisatie Koraal zet liever in op het thema contractuitbreiding. In samenwerking met stichting Het Potentieel Pakken zijn zij gestart met een project binnen locatie St. Anna in de regio Noord- en Midden-Limburg. Door medewerkers meer uren te laten werken, beperken ze de uitstroom en is er minder vraag naar nieuw personeel. De grotere contracten en prettige roosters trekken bovendien makkelijker nieuwe medewerkers aan.

Wim Swaak en Jacquelien Houwers van Koraal vertellen meer over het initatief.

Health Innovation School - Implementation

Het implementeren van sociale en technologische innovaties door werkgevers in eigen organisaties blijkt nog niet zo makkelijk. Transvorm, Zorg aan Zet, Care Innovation Center en Slimmer leven zagen dit en besloten in samenwerking met hogescholen Avans, Fontys en Zuyd deze organisaties te ondersteunen. Met Koploperinitiatief Health Innovation School – Implementation (HIS-I) stelden ze een programma samen dat de nodige kennis, expertise en praktische handvatten biedt voor het implementeren en opschalen van innovaties in zorg- en welzijnsorganisaties.

Peggy Goris, programmamanager bij Zorg aan Zet, vertelt meer over het initiatief. 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.