Deel dit:

Zorg voor de zorg / COVID-19 extra handen aan het bed: matching vraag en aanbod gekwalificeerd zorgpersoneel

De stijgende impact van het coronavirus vraagt veel van alle medewerkers in zorg en welzijn. Met man en macht zetten organisaties zich in om de continuïteit van zorg te waarborgen. In sommige situaties kan dat alleen als er extra capaciteit bij komt. De vraag naar tijdelijke inzet van (gediplomeerde) medewerkers wordt dan ook steeds groter. Tegelijkertijd zien we dat mensen in grote getalen hun hulp aanbieden na oproepen via social media, waaronder veel (oud)verpleegkundigen en (oud)verzorgenden.

Regionaal contactpunt

Zorg aan Zet heeft zich, samen met de andere regionale werkgeversorganisaties binnen RegioPlus, aangesloten bij het landelijk initiatief ‘COVID-19 extra handen aan het bed’. Inmiddels hebben zich ruim 2.200 mensen geregistreerd, en dit aantal neemt elke dag toe. 'COVID-19 extra handen aan het bed' heeft deze database aan RegioPlus overgedragen. We hebben een contactpunt ingericht van waaruit we de regionale vraag en het aanbod aan elkaar gaan koppelen met als doel zorg- en welzijnsorganisaties te ontlasten. We slaan hierbij de handen ineen met ActiZ, NVZ, BOZ organisaties, ROAZ, V&VN, NU'91 en het ministerie van VWS.

Inventarisatie behoefte extra capaciteit

Als uw organisatie binnen het Zorg aan Zet deelnemersnetwerk behoefte heeft aan tijdelijk extra capaciteit, kunt u dit melden door dit vraagformulier in te vullen. Via het landelijke coordinatiepunt komen deze gegevens dan bij ons binnen.

Matching

Uit de aanmeldingen van (oud)zorgmedewerkers kijken we of en zo ja, welke tijdelijke krachten we aan uw organisatie kunnen koppelen. Wij doen daarbij een eerste check op geschiktheid. Daarna ontvangt u van ons contactgegevens waarmee u zelf aan de slag kunt.

Nemen mensen direct contact met u op om hulp aan te bieden? Vraag ze dan om zich via dit aanmeldplatform aan te melden. Ze komen dan in de landelijke database en daarmee in het regionale matchingsproces. Op het carriereplatform Zorgnet Limburg is een #zorgvoordezorg pagina ingericht en worden bezoekers via nieuwsbrieven en social media geattendeerd op de aanmeldmogelijkheid. De aanmelding en coördinatie van vrijwilligers zonder ervaring in de zorg loopt via het Rode Kruis.

Digitaal samenwerken

Op vraag en behoefte van GGD Zuid-Limburg en de hoofden HR binnen het Limburgs Overleg Arbeidsmarkt Zorg (LOAZ) lanceert Zorg aan Zet vandaag een besloten digitaal samenwerkingsplatform in het kader van de corona-crisis. Ter uitwisseling en bundeling van documenten, beleidsplannen en plannen van aanpak betreffende personele zaken, sectorbreed. Om actuele vragen aan elkaar te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Om van elkaar te leren, elkaar te helpen en waar mogelijk samen te werken.

Alles over onze aanpak tijdens de corona-crisis vindt u hier.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.