Deel dit:

Koningin Máxima gaat digitaal in gesprek met zij-instromers bij de opening van de Ontdekdezorg week.

Op 22 maart is H.M. Koningin Máxima aanwezig bij de start van de Ontdekdezorg week 2021. Zij gaat digitaal in gesprek met 4 herintreders/zij-instromers die de overstap hebben gemaakt naar een baan in zorg en welzijn.

Het afgelopen jaar heeft meer dan ooit duidelijk gemaakt dat zorg en welzijn van het allergrootste belang zijn. Voldoende en goed opgeleide medewerkers zijn daarbij onmisbaar. Veel Nederlanders kijken door corona met meer interesse naar de zorg. Maar hoe kom je erachter of daar echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te veranderen van baan? En hoe pak je dat dan aan? De ervaringen van de zorgmedewerkers met deze overstap zullen centraal staan in het gesprek met H.M. Koningin Máxima.

Ontdek de zorg

Van 22 t/m 27 maart vindt de Ontdekdezorg week 2021 plaats, dit jaar geheel digitaal. Tijdens de Ontdekdezorg week kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her)ontdekken. Ze oriënteren zich, krijgen praktische informatie, kunnen online rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

De Ontdekdezorg week wordt georganiseerd door Zorg aan Zet en de 13 andere regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus, in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg- en welzijnsorganisaties. De opening wordt via een live uitzending gedeeld.

Online Ontdekdezorg week

Iedereen die geïnteresseerd is in leren en werken in zorg en welzijn kan tijdens de Ontdekdezorg week praktische informatie krijgen via landelijke webinars, zoals ‘Retourticket naar de zorg’, of ‘Ik wil de zorg in, waar begin ik?’. Ook zijn er webinars waarin specifieke branches in het spotlicht worden gezet, waaronder de gehandicaptenzorg, ziekenhuizen en welzijn/GGZ.

Daarnaast kan men rondkijken op Zorgnet Limburg waar alle informatie over werken en leren in zorg en welzijn is verzameld. Speciaal voor de Ontdekdezorg week zijn 10 zorgprofessionals met elkaar in gesprek gegaan over hun werk in zorg en welzijn. De verzameling video's komen vanaf maandag 22 maart online! Bezoekers kunnen verder de door zorgorganisaties georganiseerde online activiteiten bezoeken. 

Meer informatie

Kijk op www.zorgaanzet.org/ontdekdezorgweek voor de laatste informatie.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.