Deel dit:

"Wij geloven er sterk in dat we door samen te werken iets kunnen bereiken wat afzonderlijk van elkaar niet mogelijk is".

In 2022 ontstond samenwerkingsverband De Zorgcampus, waarin Meander, Sevagram, Zuyderland, Cicero, Nobamacare en Envida, samen met Zorg aan Zet op ontdekkingsreis gingen, om gezamenlijk een inclusieve en veerkrachtige arbeidsmarkt voor de ouderenzorg te realiseren. "Wij geloven er sterk in dat we door samen te werken iets kunnen bereiken wat afzonderlijk van elkaar niet mogelijk is". Deze Zorgcampus is sindsdien geëvolueerd tot een netwerk met meer partners als Werkcentrum Zuid-Limburg, onderwijspartijen, Vivantes en Schakel B.V. en koos een nieuwe naam: 'Van de Mensen'.

Deelplan arbeidsmarkt 
In 2023 werd Zorg aan Zet door de Grote Mijnstreekcoalitie gevraagd om samen met de deelnemende organisaties het deelplan 'Arbeidsmarkt' voor het Regioplan op te stellen, in het kader van het Integrale Zorg Akkoord. Dit deelplan heeft eind 2023 de snelle toets van de zorgverzekeraars doorstaan en hebben we inmiddels met de partners verder uitgewerkt tot een transformatieplan gericht op de arbeidsmarkt voor de sector zorg en welzijn in geheel Zuid-Limburg.

Hét arbeidsmarktcollectief voor Zorg & Welzijn in Zuid-Limburg
Hoe mooi is het dan om het samenwerkingsverband 'Van de Mensen' te koppelen aan het brede arbeidsmarkttransformatieplan, voor de nodige executiekracht met een regionaal gecoördineerde aanpak. Om zo hét arbeidsmarktcollectief voor Zorg & Welzijn in Zuid-Limburg te worden. Ons doel is dit arbeidsmarktcollectief uit te breiden en te verbreden naar meer organisaties én branches in zorg en welzijn in Zuid-Limburg. Zo ontstaat een krachtig, groeiend samenspel van minder concurrentie en meer regionaal/gedeeld werkgeverschap. Door samen te werken over branches heen, door in een ecosysteem van elkaar te leren en te delen, kunnen we effectievere oplossingen vinden voor de uitdagingen van zorg en welzijn in Zuid-Limburg.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.