Deel dit:

Met maar liefst twéé premières zet Zorg aan Zet vanaf volgende week de mooie zorg- en welzijnssector extra in de spotlight.

Volgende week gaan namelijk de éérste online banenmarkt zorg en welzijn van Nederland én de documentaireserie ‘echte mensen, met echte verhalen’ in première. Juist nu, met alle aandacht voor zorg en welzijn, is het belangrijk om te laten zien hoe mooi en veelzijdig deze sector is. 

Online banenmarkt zorg en welzijn

Op woensdag 25 november klinkt om 12.00 uur het startschot voor de éérste online banenmarkt zorg en welzijn in Nederland. Tot en met 28 november kunnen werkzoekenden en bijna veertig zorgaanbieders elkaar ontmoeten in een digitale omgeving.

Steeds meer mensen overwegen een carrière in zorg en welzijn. Jeugdige schoolverlaters die zich oriënteren op hun toekomst, maar vooral herintreders en werkenden die hun loopbaan nieuw leven willen inblazen. Tijdens de online banenmarkt kunnen ze zich oriënteren op alle mogelijkheden, organisaties ontmoeten, vacatures bekijken of direct een afspraak maken. Met nu al ruim 400 aanmeldingen wordt het gegarandeerd een groot succes.

En dat is niet de enige première volgende week.

"Te vaak ligt het accent op wat er misgaat in de zorg. Maar als je zelf in die wereld stapt en ziet hoe je eigen vader of moeder verzorgd wordt, krijg je een compleet ander beeld. Dan voel je de liefde die zorgverleners in hun werk leggen. Dat is prachtig."

Échte mensen met échte verhalen

Met steun van Zorg aan Zet maakte filmmaker Bart Hölscher uit Baarlo een tweedelige documentaire over werken in de zorg. Met eerlijke portretten van mensen uit de praktijk die laten zien hoe mooi en veelzijdig de sector is. En die documentaire gaat vanaf vrijdag 27 november in première op L1!

In de documentaire wordt het échte verhaal over de zorg verteld. Bart: “Het beeld dat je via de media krijgt, is eenzijdig en gekleurd. Te vaak ligt het accent op wat er misgaat in de zorg. Maar als je zelf in die wereld stapt en ziet hoe je eigen vader of moeder verzorgd wordt, krijg je een compleet ander beeld. Dan voel je de liefde die zorgverleners in hun werk leggen. Wat mensen beweegt om voor een ander te zorgen en hoe het is om die zorg te ontvangen. Dat is prachtig.”

Mis het niet!

De online banenmarkt start op woensdag 25 november om 12.00 uur en is dag én nacht te bezoeken tot en met zaterdag 28 november 15.00 uur. Zet de datum alvast in de agenda. Komt u ook een kijkje nemen? 

Vanaf vrijdag 27 november kunt u de eerste documentaire bekijken L1 TV. De eerste uitzending is om 16:14 uur en wordt herhaald om 18:12 uur, 19:12 uur en 22:12 uur. Op zaterdag 28 november om 10:45 uur en 11:45 uur. Daarnaast komt hij in de nachtcarrousel.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.