Deel dit:

Ook binnen de zorg zijn medewerkers ziek geworden door corona. Sommige zorgmedewerkers zijn na 2 jaar nog ziek.

Het kabinet wil graag dat zij meer tijd krijgen om beter te worden en hoopt deze medewerkers te kunnen behouden voor de zorg. Daarom geeft de overheid subsidie aan werkgevers in de zorg. De subsidie kan vanaf heden aangevraagd worden.

Overheid wil dat zorgmedewerkers in zorg werkzaam blijven

Als werknemers 2 jaar ziek zijn, gaan zij vrijwel altijd uit dienst van hun werkgever. Dat geldt ook voor medewerkers in de zorg. Als deze zorgmedewerkers later beter worden, gaan zij misschien werk buiten de zorg zoeken. De overheid wil graag dat deze medewerkers binnen de zorg blijven werken. Daarom werkt het kabinet aan een tijdelijke subsidieregeling voor zorgwerkgevers. Met de subsidie kunnen zij langdurig zieke werknemers na het tweede ziektejaar langer in dienst houden. Zo kunnen werkgevers met hun werknemers blijven werken aan hun herstel en re-integratie. De overheid vergoedt een deel van loonkosten van de verlengde loondoorbetaling. 

Subsidieaanvraag met terugwerkende kracht mogelijk

Vanaf juni kunnen werkgevers subsidie aanvragen. Werkgevers kunnen de subsidie met terugwerkende kracht aanvragen voor zorgwerknemers waarvoor vanaf 1 maart 2022 verlengde loondoorbetaling is afgesproken. Werkgever en werknemer kunnen dus al afspraken maken over verlengde loondoorbetaling voordat het aanvraagloket geopend is.

Lees hier meer over de subsidieregeling en bereid uw aanvraag alvast voor.

Benieuwd naar andere subsidiemogelijkheden?

Voor de werving van nieuwe medewerkers en de ontwikkeling van bestaand personeel zijn er diverse subsidiemogelijkheden.

Ontdek ze hier

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.