Deel dit:

Er is veel belangstelling voor werken in de zorg- en welzijnssector. Dat zie je terug in de animo voor de Zorgnet banenmarkt Limburg die van 3 tot 5 november heeft plaatsgevonden.

“De 1700 bezoekers bestonden uit mogelijke carrièreswitchers, studenten en scholieren die zich op het beroepenveld oriënteren, maar ook zorgprofessionals die zich verder willen ontwikkelen binnen de sector", aldus Emile van Mullekom, projectadviseur van Zorgnet Limburg. "Niet alleen het aantrekken van nieuwe medewerkers is belangrijk. Ook het ontwikkelen, binden en boeien van huidige zorgprofessionals moet niet worden vergeten. Zodat ook zij het enthousiasme in hun werk vasthouden. Want niet alleen nu, maar ook de komende jaren komen we voor grote uitdagingen te staan binnen zorg en welzijn. Door een krapte op de arbeidsmarkt maar ook door de groeiende zorgvraag. Dat we met de Zorgnet online banenmarkt een concrete (bescheiden) bijdrage aan meer balans kunnen leveren, doet goed. Iedere stap naar een evenwichtige en gezonde arbeidsmarkt is er één.”

Vooruitblik 2022
Het is voor de tweede keer dat de Online banenmarkt is georganiseerd. De jaren daarvoor was er een ‘traditionele banenmarkt’, in de vorm van stands waar organisaties zich konden presenteren. “Vorig jaar zijn we door de coronacrisis op dit idee gekomen. We dachten eigenlijk dat een online banenmarkt al bestond, maar niets was minder waar. We hebben dit zelf helemaal op poten gezet. De feedback van zowel de deelnemende organisaties als bezoekers hebben we meegenomen in de samenstelling van deze editie”, aldus Van Mullekom. “Of we volgend jaar weer voor een online banenmarkt gaan? Die vraag wordt vaker gesteld, maar dat weten we nog niet. Dit ligt mede aan de ervaringen van de deelnemende organisaties en bezoekers. Maar ook aan de situatie rondom corona. Het voordeel van online is de laagdrempeligheid en de snelle wijze waarop geïnteresseerden zich kunnen oriënteren - gewoon vanuit huis, het nadeel is dat je als deelnemer én organisatie niet direct persoonlijk contact maakt. Eén ding is zeker; er komt ook in 2022 een banenmarkt, in welke vorm dan ook!”

Alle contactpersonen van de deelnemende organisaties aan de Zorgnet online banenmarkt Limburg hebben een evaluatieformulier ontvangen. We hopen op veel respons, zodat we in 2022 een banenmarkt hebben die nog meer aansluit op zowel de behoefte van de deelnemende organisaties als geïnteresseerden.

 

Vragen? Contacteer Emile

Bel: 06 - 53 46 86 51 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.