Deel dit:

Met de première van de tweede documentaire uit de reeks 'échte mensen met échte verhalen, zet L1 de mooie zorg- en welzijnssector dit weekend extra in de spotlight.

Met steun van Zorg aan Zet maakte filmmaker Bart Hölscher uit Baarlo een tweedelige documentaire over werken in de zorg. Met eerlijke portretten van mensen uit de praktijk die laten zien hoe mooi en veelzijdig de sector is. De tweede documentaire gaat dit weekend in première op L1!

Échte mensen met échte verhalen

In de documentaire wordt het échte verhaal over de zorg verteld. Bart: “Het beeld dat je via de media krijgt, is eenzijdig en gekleurd. Te vaak ligt het accent op wat er misgaat in de zorg. Maar als je zelf in die wereld stapt en ziet hoe je eigen vader of moeder verzorgd wordt, krijg je een compleet ander beeld. Dan voel je de liefde die zorgverleners in hun werk leggen. Wat mensen beweegt om voor een ander te zorgen en hoe het is om die zorg te ontvangen. Dat is prachtig.”

In deze tweede documentaire zijn Maria en haar maatschappelijk werkster Willeke te zien. Maria heeft de ziekte van Huntington: een progressieve hersenziekte. De ziekte is eigenlijk een combinatie van parkinson, dementie en ALS. In de documentaire geeft ze, samen met Willeke, een inkijkje in haar leven met Huntington.

Vanaf zondag 11 april om 10.43 uur kunt u de documentaire voor de eerste keer bekijken op L1 TV. De uitzending wordt herhaald om 14.27 uur, 16.44 uur, 17.13 uur en 22:13 uur. 

Een uitgelezen kans

Joyce Heffels, projectleider dienst Behandeling bij Land van Horne in Weert: "Voor ons is deze documentaire een uitgelezen kans om meer bekendheid en begrip te creëren voor de ziekte van Huntington. Huntington is een erfelijke en progressieve hersenaandoening die mensen vaak al op jongere leeftijd treft en die diep ingrijpt in het gezin. Het is heftig, maar dat maakt het tegelijkertijd ook ontroerend mooi. Ook die positieve kant willen we via deze documentaire laten zien. Hoe bijzonder het is om met deze cliënten te werken. En hoe belangrijk dat er begrip is voor hun ziekte."

"Als het aan mij ligt, blijf het hier niet bij"

Als het aan Bart Hölscher ligt, blijft het hier niet bij. "Nieuwsgierig als ik ben wil ik graag een hele reeks portretten maken. Van thuiszorg tot maatschappelijk werk en van de kinderopvang tot de tandarts: alle aspecten van de zorg moeten aan bod komen. Zo ontstaat er een onafhankelijk tijdsbeeld. Als je de hele serie hebt gezien, weet je: zo ziet de zorg anno nu eruit.”

Als het aan Zorg aan Zet ligt, blijft het hier ook niet bij. Dit jaar willen we de documentaireserie gaan uitbreiden met nieuwe verhalen. Bent u geïnteresseerd om hieraan mee te werken of heeft u een mooi verhaal dat écht verteld moet worden? Neem dan contact op met Cristel.

Contacteer Cristel

Bel: 06 – 22696364 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.