Deel dit:

Er zijn veel goede voorbeelden van innovatieve initiatieven in zorg en welzijn. Het implementeren van deze sociale en technologische innovaties door werkgevers in eigen organisaties blijkt echter nog niet zo gemakkelijk als gedacht.

Zorg aan Zet, Transvorm, Care Innovation Center en Slimmer leven besloten in samenwerking met de hogescholen Avans, Fontys en Zuyd deze organisaties te ondersteunen. Met de Health Innovation School – Implementation (HIS-I) stelden zij een programma samen dat de nodige kennis, expertise en praktische handvatten biedt voor het implementeren en opschalen van innovaties in zorg- en welzijnsorganisaties.

Het initiatief is nu ook benoemd als koploper binnen het Actie Leer Netwerk. Hiermee wordt erkend dat de HIS-I een goed voorbeeld is van een innovatief arbeidsmarktinitiatief waarin concrete resultaten zijn geboekt bij de aanpak van het personeelstekort in zorg en welzijn.

Health Innovation School – Implementation (HIS-I)

HIS-I is een programma dat organisaties in tien halve dagen helpt aan de juiste kennis, expertise en praktische handvatten om een bestaande innovatie duurzaam te implementeren. Verschillende sprekers dragen deze kennis over aan de deelnemers aan de hand van theorie, wetenschap en modellen. Ook spreken er mensen vanuit de praktijk. Als deelnemer aan dit programma ga je aan de slag met een eigen implementatievraagstuk. Hierbij betrek je, naast de bestuurder, een team vanuit jouw eigen organisatie. Hierdoor hoef je de implementatie in je eigen organisatie niet alleen te doen.

'Het is mooi om te zien dat de HIS-I voorziet in een behoefte van zorg- en welzijnsorganisaties in Noord-Brabant en Limburg om met implementatievraagstukken aan de slag te gaan.’ Peggy Goris, Programmamanager Zorg aan Zet

Ga ook zelf aan de slag!

De eerste HIS-I was een groot succes en daarom gaat op 15 november de tweede editie van start. Wil jij ook aan de slag met het implementeren en opschalen van sociale- en technologische innovaties in jouw organisatie? Ben je op zoek naar hoe je dit concreet vorm geeft? Meld jezelf dan aan voor de tweede editie van de HIS-I.

Lees meer en meld je aan

Contacteer Zorg aan Zet

Bel: 0475 577 555 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.