Deel dit:

De nieuwe ronde richt zich op thuiswonende ouderen.

De succesvolle regeling voor Implementatie- en opschalingscoaching van 'Zorg voor innoveren' krijgt een aangepast vervolg. Op 28 februari 2023 opent een nieuwe ronde, specifiek gericht op doeleinden van het overheidsprogramma Wonen, Ondersteuning en Zorg voor Ouderen (WOZO). In het najaar van 2023 is een tweede ronde gepland.

De nieuwe regeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis heeft als doel bij te dragen aan het beter, sneller en duurzamer implementeren en opschalen van zorginnovaties. Die innovaties maken het voor ouderen mogelijk langer zelfstandig thuis te wonen. De regeling opent op dinsdag 28 februari om 14.00 uur en loopt tot dinsdag 18 april 14.00 uur. 

De subsidieregeling

Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is bedoeld voor zorgaanbieders of ontwikkelaars van een zorginnovatie die ondersteuning zoeken bij een implementatie- of opschalingsvraagstuk. Met deze subsidie kunnen zij een externe implementatie- en opschalingscoach inhuren. Deze coach geeft advies bij de implementatie en opschaling die nodig is om de innovatie verder te brengen in de praktijk van thuiswonende ouderen. In deze ronde is een miljoen euro beschikbaar: per aanvrager maximaal € 10.000 inclusief eventueel btw met een maximale looptijd van 6 maanden.

Wat zijn voorbeelden van aanvragen?

De aanvragen van deze regeling zijn initiatieven die betrekking hebben op het implementeren of opschalen van slimme digitale zorg binnen een organisatie. Het kan ook een aanvraag zijn van een innovator die zijn innovatie verder wil ontwikkelen. Denk ook aan regionale samenwerkingen. Voorbeelden daarvan zijn:

WOZO

Het programma WOZO bestaat uit verschillende maatregelen, initiatieven en projecten die ervoor zorgen dat ouderenzorg ook in de toekomst blijft passen bij wat ouderen willen. Daarnaast draagt het bij aan ondersteuning waarbij ouderen zo lang mogelijk zelfredzaam blijven en hiermee ervoor te zorgen dat de ouderenzorg ook in de toekomst goed georganiseerd blijft. De regeling Implementatie- en opschalingscoaching Ouderen Thuis is een van de instrumenten die WOZO mogelijk maakt.

Noteer 28 februari alvast in de agenda en houd deze website in de gaten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.