Deel dit:

Maar liefst 1400 geïnteresseerden bezochten de eerste online banenmarkt voor de Limburgse zorg- en welzijnssector.

‘We wisten niet wat konden verwachten’, zegt Cristel Collard van Zorgnet Limburg. ‘We hadden op veel bezoekers gerekend, maar dit heeft onze verwachtingen overtroffen’.

De online banenmarkt is een initiatief van Zorgnet Limburg, een samenwerkingsverband van zorg- en welzijnsorganisaties. “We merken dat er veel belangstelling is voor werken in de zorg. Ook geven werkgevers aan het best lastig te vinden om in deze tijden van crisis geïnteresseerden te bereiken. Dat gat hebben we samen proberen te dichten met de online banenmarkt”, aldus Cristel Collard.   

 

 

Dat er behoefte is aan een dergelijke banenmarkt is terug te zien in de cijfers. 40.000 pagina weergaven, 333 afspraken ingepland en 296 Whatsapp chats tussen 34 verschillende werkgevers en geïnteresseerden.

 

“Een uitkomst”, noemt opleidingsadviseur Petra Meertens van LEVANTOgroep de banenmarkt. “Ons HR-team heeft de afgelopen dagen veel mensen leren kennen via online- of chatgesprekken. Een aantal gaat zelfs solliciteren. Voor ons absoluut een succes.”

Naast direct solliciteren waren veel bezoekers ook geïnteresseerd in gratis loopbaancoaching via Sterk in je werk. Chantalle Dörenberg, projectleider Sterk in je werk vond het een goed initiatief om in deze tijd de doelgroep te bereiken. “Het is zo belangrijk dat mensen weten hoe ze ondersteund kunnen worden als ze hun loopbaan een professionele impuls kunnen geven. Tijdens de online banenmarkt hebben al zo'n 50 mensen zich aangemeld en de aanmeldingen blijven binnen druppelen, dat is een heel mooi aantal.”

Collard ziet een toename van het aantal mensen dat zich oriënteert op een baan in de zorg. Een goede zaak. “We hebben de prognosecijfers tot 2030 binnen. Dan zien we dat de tekorten blijven oplopen. Dit komt deels doordat veel zorgprofessionals komende jaren met pensioen gaan. Nieuwe medewerkers zijn dan ook hard nodig.”

Het succes smaakt naar meer, deze online banenmarkt gaan we dus zeker vaker organiseren. Ook als we fysiek weer kunnen samenkomen, gaan we de mogelijkheden voor een hybride vorm bekijken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.