Deel dit:

Het zorgkantoor van CZ heeft samen met de branche ouderenzorg per arbeidsmarktregio een platform opgericht dat middelen aanwendt en inzet om meer balans op de arbeidsmarkt te creƫren.

Voor deze samenwerkingen uit de transitiemiddelen zijn diverse projectleiders actief aan het werk. Via kansrijke innovaties, zoals het versterken van het leerklimaat en de inzet van slimme technologie, proberen zij de zorg toekomstbestendig te maken. Lees meer over deze (Zuid-)Limburgse projecten, de aanpak, resultaten en tips:

Lees meer over alle projecten

Innoveren voor een gezonde arbeidsmarkt

Bestuurder Karin Veltstra van Vivantes (rechts op foto) en projectleider Marleen Hodiamont (links op foto) geven met dit interview een kijkje in de keuken als het gaat om de projecten waar zij aan deel hebben genomen. “Met de kwaliteitsmiddelen die het zorgkantoor aan ons heeft verstrekt, hebben we bekeken welke gemeenschappelijke vraagstukken we de komende jaren willen oplossen. Daar zijn negen innovatieve projecten uit voortgevloeid. Pilots die relatief eenvoudig in de organisatie zijn in te bedden”, vertelt bestuurder Karin Veltstra van Vivantes, de organisatie voor ouderenzorg in de Westelijke Mijnstreek.

Voor Vivantes was deelname aan de 3e leerweg bijvoorbeeld een groot succes. Karin Veltstra: “Via deze pilot hebben we in korte tijd tien nieuwe medewerkers aan ons weten te binden. Daarom krijgt dit traject in het najaar waarschijnlijk een vervolg.”

Lees meer over de succesvolle implementatie, resultaten en aanpak van alle pilots en projecten waar Vivantes aan heeft deelgenomen.

Lees het gehele verhaal van Karin Veltstra en Marleen Hodiamont

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.