Deel dit:

De sector zorg en welzijn kampt met grote personeelstekorten. Vergrijzing, hoge uitstroom en lage instroom van medewerkers zijn belangrijke redenen voor het personeelstekort.

Gezien de grote uitdagingen waarmee de sector zorg en welzijn te kampen heeft, is het van groot belang meer inzicht te krijgen op de vertrekredenen van het uitstromend personeel om met deze inzichten uitstroom te beperken. 

Deze factsheet geeft de resultaten van het landelijk uitstroomonderzoek weer voor de regio Limburg. Het landelijk uitstroomonderzoek is een doorlopend onderzoek waaraan momenteel landelijk 317 zorg- en welzijnsorganisaties meedoen. In de regio Limburg nemen 17 organisaties deel aan dit onderzoek.

Het doel van deze factsheet is het in kaart brengen van de uitstroom van de vrijwillig vertrekkende medewerkers in de cliëntgebonden functies in de sector zorg en welzijn in 2023. Waarom zijn deze medewerkers vertrokken, blijven zij werkzaam in de sector zorg en welzijn en hoe beoordelen zij hun werkgever? Antwoorden op deze vragen vind je terug in deze factsheet.

Bekijk de factsheet hier

Vragen? Neem contact op met Sugitha

Bel: 06 – 47692735 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.