Deel dit:

Resultaten, methodieken en kennis delen om vluchtelingen als werknemers in te zetten.

Op donderdag 21 januari a.s. vindt het online slotcongres van het Euregionale project ‘In de zorg - Uit de zorgen’ plaats van 9.00 tot 12.30 uur. Deelnemers maken kennis met inspirerende praktijken, ervaringen, getuigenissen, methodieken en aanbevelingen om vluchtelingen binnen de eigen organisatie aan de slag te laten gaan.

Een boeiend en interactief congres voor bestuurders, managers en medewerkers van overheids-, onderwijs- en zorgorganisaties. Zij krijgen handvatten en methodieken aangereikt én gaan in kleine groepen interactief in gesprek over het thema.

Interactie en panelgesprek

Na een inleiding door projectleider Dirk van Laethem, operationeel directeur van Familiehulp, gaat keynote speaker Taha Riani, managing partner Allyens, in op het thema inclusie in bedrijven en organisaties onder de titel ‘Let’s build an inclusive world’. Vervolgens gaan deelnemers in kleine groepjes met elkaar in gesprek. De vragen en inzichten die tijdens deze interactieve sessies ontstaan zijn de input voor het panelgesprek met Pieter Meekels (wethouder Sittard- Geleen), Prof. Dr. Xuan Bich Trinh (oncologisch gynaecoloog Universitair Ziekenhuis Antwerpen), Else van Selst (manager opleidingen Zuyderland Zorgcentra) en Prof. Dr. Koen van Laer (onderzoeksgroep SEIN Universiteit Hasselt). Het gesprek wordt gemodereerd door dagvoorzitter Simone van Trier. Inschrijven voor deelname aan het congres kan nog tot 19 januari a.s.

Aanmelden

Begeleidend (e-)boek

In lijn met de projectdoelstelling om de met het project opgedane kennis en inzichten breed te delen, verschijnt bij gelegenheid van het slotcongres een (e-)boek. Hierin leggen de partners uit België, Nederland en Duitsland de inzichten en middelen vast ten behoeve van collega-organisaties.

Wat is ‘In de zorg – Uit de zorgen’?

Met het project ‘In de zorg - Uit de zorgen’ werken acht vluchtelingen-, zorg- en arbeidsmarktorganisaties aan perceptiebeïnvloeding van medewerkers t.a.v. de tewerkstelling van vluchtelingen en van vluchtelingen t.a.v. een job in de zorg. Daarnaast werden trajecten ontwikkeld om hen te begeleiden naar werk in de zorgsector. 

Mede mogelijk gemaakt door:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.