Deel dit:

Zorg- en welzijnsorganisaties die een positieve bijdrage leveren aan het terugdringen van de personeelstekorten in Zorg en Welzijn maken kans op de Impactmaker 2020-Prijs.

Deze prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt en is een initiatief van ministerie van VWS, Actie Leer Netwerk en RegioPlus, waar Zorg aan Zet onderdeel van is. Zij willen hiermee organisaties binnen de sectoren Zorg en Welzijn en onderwijs inspireren om samen tot actie te komen voor een arbeidsmarkt in balans.

Organisaties die mee willen dingen naar de Impactmaker 2020-Prijs kunnen zich aanmelden via www.actieleernetwerk.nl. Alleen initiatieven, acties, verbeteringen of projecten die in 2020 zijn of worden uitgevoerd komen in aanmerking. Het belangrijkste criterium bij de beoordeling is de positieve bijdrage die het initiatief dit jaar levert om de personeelstekorten in Zorg en Welzijn terug te dringen. Daarnaast moeten er structurele verbeteringen op de werkvloer zichtbaar zijn en is het project vertaalbaar naar andere zorg- en welzijnsorganisaties. Ook zijn medewerkers betrokken bij het bedenken en uitvoeren van de oplossing. Voldoen organisaties aan deze criteria, dan kunnen ze zich tot zaterdag 31 oktober aanmelden. Zaterdag 7 november worden de genomineerden bekendgemaakt en op maandag 7 december vindt de finale plaats tijdens de Actie Leer Netwerk Dag in Almere. Minister Hugo de Jonge van VWS reikt deze dag de Impactmaker 2020-Prijs uit.

Juryleden

Vijf juryleden bepalen wie de prijs in de wacht kan slepen. De vakjury bestaat uit: Erik Gerritsen (secretaris generaal ministerie van VWS), Edwin ten Holte (Raad van Bestuur RIBW Nijmegen & Rivierenland en Raad van Commissarissen RegioPlus), Conny Helder (Raad van Bestuur Tantelouise en bestuurslid Actiz), Daniëlle Groothuis (verpleegkundige MDL bij Meanders Medisch Centrum) en Paul Rullmann (lid onafhankelijke commissie Werken in de Zorg met achtergrond in onderwijs).

Meer informatie over de Impactmaker 2020-Prijs en het aanmeldingsformulier vindt u op de website van het Actie Leer Netwerk.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.