Deel dit:

De impact van het coronavirus heeft veel gevraagd van alle organisaties in zorg en welzijn.

Nog altijd zetten organisaties zich met man en macht in om de continuïteit van zorg te waarborgen. De vraag naar tijdelijke extra inzet van (gediplomeerde) medewerkers was én is dan ook groot.

Om hieraan bij te dragen opende Zorg aan Zet op 18 maart het regionale contactpunt ‘Extra handen voor de zorg’ om de matching van vraag en aanbod van zorgpersoneel bij zorg- en welzijns organisaties aan te vullen en hiermee onze deelnemers te ontlasten. Op dat moment hadden zich landelijk al ruim 2.200 mensen geregistreerd om mee te helpen in de zorg.

Centrale matching in de regio

Begin deze week hadden landelijk al 22.382 mensen aangeboden om te helpen, waarvan 960 in Limburg. Ruim 630 mensen van de 960 aanmeldingen hebben wij al kunnen voordragen aan de 23 Limburgse organisaties die om ondersteuning hebben gevraagd.

Annemiek Custers, recruiter bij Koraal: 'Dankzij de inspanningen van Zorg aan Zet hebben wij een aantal nieuwe medewerkers kunnen aannemen, voor de korte én de langere termijn. Wij zijn heel blij met deze gemotiveerde en betrokken medewerkers!'

Campagne: laat je zorghart opnieuw spreken

De vraag vanuit organisaties naar extra tijdelijk zorgpersoneel bleef eind maart toenemen; de piek moest nog komen! Daarom startte op 1 april de multimedia campagne ‘Laat je zorghart opnieuw spreken voor Limburg’. Via print, online en radio hebben we aandacht gevraagd voor ‘extra handen’ en werden gepensioneerd verpleegkundigen, oud-zorgverleners, verpleegkundigen zonder BIG-registratie en studenten aan zorgopleidingen opgeroepen zich aan te melden en hun zorghart te laten spreken.

We bedanken Limburgvac en Qmusic Limburg. Partijen die geheel belangeloos hun krachten met ons wilden bundelen en deze campagne samen met ons hebben opgezet. De extra media-aandacht heeft geleid tot extra aanmeldingen voor ‘extra handen voor de zorg’.

Petra van den Akker, P&O adviseur bij ZIO, Zorg In Ontwikkeling: 'Dank je wel voor het doorsturen van de kandidaten en de snelle opvolging! Erg fijn om te zien dat er ten tijde van crisis zo goed samengewerkt kan worden.'

Heeft u nog ‘extra handen’ nodig of heeft u handen over?

Komt u nog handen tekort binnen uw organisatie en kunt u de ‘extra handen voor de zorg’ hard gebruiken? Of heeft u juist handen over? Daarvoor kunt u nog steeds bij ons terecht door de bijbehorende formulieren in te vullen. Deze zijn te vinden op: www.zorgaanzet.org/corona. De gegevens komen op die manier bij Zorg aan Zet terecht en wij nemen vervolgens contact met u op.

Heeft u vragen, neem dan contact op met onze collega Harm Mulder.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.