Deel dit:

Er is steeds meer aandacht voor het enthousiasmeren van jongeren om te gaan leren en werken in zorg en welzijn.

Maar hoe maken ze de juiste keuze voor een passende opleiding richting zorg en welzijn?

Met de ‘Kom zorgen dan’ campagne komen we steeds meer in contact met jongeren om hen inzicht te bieden in de studie en werkmogelijkheden die de sector zorg en welzijn heeft.

Oriëntatiedagen 'Kom zorgen dan'

Ruim 200 vmbo leerlingen van zeven scholen uit de regio Heerlen maken op 2 of 3 maart kennis met de sector zorg en welzijn. Tien organisaties verzorgen workshops bij het Vista college en de naastgelegen locatie van Sevagram. Dit is één van de nieuwe activiteiten om deze doelgroep te ondersteunen in hun keuze voor een beroepsopleiding. Het doel is om met de juiste voorlichting nieuwe instroom in zorg en welzijn te genereren.

Als voorbereiding krijgen de leerlingen eerst een gastles op hun huidige school. Daarin krijgen ze de eerste informatie over beroepen en werkzaamheden in de diverse branches, zodat ze goed voorbereid naar de oriëntatiedagen komen.

Virtual Reality

In nauwe samenwerking met Fontys Hogeschool neemt Zorg aan Zet 360 graden video's op, die ingezet worden op VR-brillen. De video's worden samengevoegd tot één film. De kijker maakt op deze manier kennis met de diverse branches in de sector zorg en welzijn. Om deze films te realiseren benaderen we binnenkort organisaties uit de diverse branches. Samen bepalen we welke beelden we het beste vastleggen. Inmiddels heeft Zorg aan Zet de beschikking over tien VR-brillen, die worden ingezet zodra de film klaar is.

Informatie op locatie

Zorg aan Zet is aanwezig op diverse open dagen om jongeren te informeren over de verschillende mogelijkheden in de sector zorg en welzijn. Zo zijn we al aanwezig geweest bij de open dagen van Gilde opleidingen en Vista college. Op 2 maart informeren we leerlingen van het Trevianum College over hun mogelijke vervolgstap richting zorg en welzijn. 

Organiseer jij ook binnenkort een open dag waarbij je jongeren informeert over de mogelijkheden in zorg en welzijn? Wil je meer weten over de oriëntatiedagen, VR-brillen of de 'Kom zorgen dan' campagne?

Neem contact op met Emile

Bel: 06 - 53 46 86 51 Stuur een email

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.