Deel dit:

Een gezamenlijk plan om de professionele zeggenschap van zorgprofessionals merkbaar te verbeteren en de veerkracht te versterken. Het ministerie van VWS stelt financiering beschikbaar voor zorgorganisaties.

Zorgorganisaties kunnen dit jaar nog financiering krijgen om samen met verpleegkundigen, verzorgenden, verpleegkundig specialisten en begeleiders hun zeggenschap en veerkracht een flinke impuls te geven. VWS werkt op dit moment een subsidieregeling uit. Er is dit jaar budget voor 255 zorgorganisaties.

Samen aan de slag

Het streven is dat het subsidieloket van VWS van 9 – 23 september 2022 opengesteld wordt. Na toekenning van subsidie, krijgt jouw organisatie een jaar de tijd om met het ingediende actieplan aan de slag te gaan. Er wordt maximaal € 50.000 per organisatie gesubsidieerd. De subsidies worden verdeeld over organisaties van verschillende werkvelden van de zorg.

Ondertussen kun je al starten met het voorbereiden van een aanvraag voor jouw lokale actieplan. Welke stappen kan jouw organisatie ondernemen om tot een subsidieaanvraag te komen? 

Bekijk hier het stappenplan

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.