Deel dit:

Ruim 1700 bezoekers maakten vorige week tijdens de Zorgnet online banenmarkt Limburg kennis met meer dan 45 zorg- en welzijnsorganisaties. De tweede editie mag daarom wederom succesvol worden genoemd!

 “Het is voor een brede groep die geïnteresseerd is om te werken in de zorg- en welzijnssector of zich verder wil ontwikkelen een laagdrempelige manier om rechtstreeks met verschillende organisaties in contact te komen”, aldus Emile van Mullekom, projectadviseur van Zorg aan Zet.

Dit was mogelijk door het stellen van vragen via Whatsapp of direct telefonisch contact, informatie op te vragen of een persoonlijke afspraak in te plannen. Alle organisaties presenteerden zich online zodat bezoekers zich, net als bij een reguliere markt, goed konden oriënteren. Ook werden webinars/voorlichtingen en een online workshop gegeven. Met thema’s als werken in de zorg, opleidingen en het maken van een carrièreswitch naar de zorgsector was er volop aanbod. Daarnaast konden bezoekers zich aanmelden voor gratis loopbaancoaching via Sterk in je werk of informatie opvragen over loopbaanmogelijkheden, uitkeringen of opleidingen.

Livestream ‘Tommie in de zorg’

Maar het hoogtepunt was wellicht wel de livestream met verpleegkundige en mediapersoonlijkheid ‘Tommie in de Zorg’ (Tommie Niessen). Hij werd tijdens een interview en dankzij de (live) vragen van deelnemers goed ondervraagd: want hoe is het nu écht om in de zorg te werken? Met welke uitdagingen heeft hij te maken? Hoe gaat hij hier mee om en wat maakt het vak zo leuk? Bekijk onderstaande video met ‘Tommie in de zorg’ terug.

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.