Deel dit:

De balans na één jaar. Wat doen we, waar staan we en hoe verder.

Met maar liefst 100 collega's uit het werkveld hebben we vorige week teruggeblikt op één jaar Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten (RAAT) Limburg. Wat hebben we tot nu toe met elkaar gerealiseerd binnen de verschillende aandachtsgebieden? En net zo belangrijk, hoe gaan we hier de komende tijd mee verder?

Aan de hand van 16 pitches en 10 verdiepingssessies werden de diverse onderwerpen en resultaten onder de aandacht gebracht; van de ontwikkeling van het elektronisch cliënten dossier tot opzet van gepersonaliseerd onderwijs en plannen voor een overkoepelend traineeship binnen de sector.


Ik Zorg

De aftrap was voor Lies Bocken (73jr.), vanuit de Ik Zorg campagne. Lies is namelijk een van de gezichten van de Ik Zorg campagne in Limburg. Haar foto is zelfs het meest aangeklikt op www.ontdekdezorg.nl

"Of je nu 20, 30, 40 of 73 bent, iedereen telt volwaardig mee en ik zou ze allemaal een groot applaus van mij willen geven. Wat een inzet van allerlei takken van zorg en vol overgave."

Bart Hölscher vertelde meer over de documentaire serie die hij gaat maken in opdracht van Zorg aan Zet. Het doel: een realistisch beeld geven over werken in zorg en welzijn, telkens met de cliënt en zorgverlener in een centrale rol. Waar draait het werken in zorg en welzijn nu echt om? Samen met de aanwezigen maakte Bart een start: waar moet hij op letten en wat mag hij niet vergeten?

FIT

Projectleider Nicole Verhoeven is sinds 1 mei aan de slag bij Zorg aan Zet als projectleider binnen de actielijn RAAT Behoud. Zij is bekwaam facilitator binnen de FIT methodiek; Functioneringsgesprekken in Teamverband. Na haar pitch volgde een druk bezochte verdiepingssessie waarin Nicole verder in ging op de methodiek en de mogelijkheden voor de eigen organisatie. Aan de deelnemende organisaties binnen RAAT Limburg biedt Zorg aan Zet een gratis pilot aan.

Tekorten SOG

Ook was er aandacht voor de tekorten aan specialisten ouderengeneeskunde. Dorothé Kuijpers vertelde meer over het organiseren van toekomstbestendige, duurzame medische zorg voor ouderen met complexe problematiek. Er is hier sprake van een krapte in beroepsgroepen met tegelijkertijd een forse toename van de zorgvragen. Waar eerst altijd als eerste een specialist ouderengeneeskunde werd gealarmeerd, worden nu verpleegkundig specialisten ingezet als er acute medische problemen zijn bij cliënten.

Bekijk de video en lees het krantenartikel dat over de bijeenkomst werd geschreven door Dagblad de Limburger. Alle besproken onderwerpen, resultaten én een vooruitblik zijn verzameld in een brochure.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.