Deel dit:

Veerkracht en wendbaarheid van zowel werkgever als werknemer zijn nodig om de toegenomen werkdruk bij collega's met cliëntgebonden functies het hoofd te bieden.

Maar, hoe organiseert u dit? Waar begint u? Het project Wendbaar aan het werk biedt houvast. Het maakt werk van duurzame inzetbaarheid binnen uw organisatie. Op deze manier draagt u bij aan het behoud van medewerkers en trekt u zelfs nieuw talent aan.

Eigen smaak kiezen

Het succes van de pilot in Noord Brabant en Oost Nederland afgelopen twee jaar gaf aanleiding om het project ook in Limburg te introduceren en verder uit te diepen door medewerkers en leidinggevenden samen te brengen. Prof. Dr. Annet de Lange, lector Human Resource Management bij de HAN en bijzonder hoogleraar Succesvol ouder worden op het werk aan de Open Universiteit, is een van de gespreksleiders bij de lerend netwerkbijeenkomsten die onderdeel zijn van Wendbaar aan het werk. Ze neemt een berg aan ervaring mee, niet alleen vanuit haar werk als onderzoeker, maar ook vanuit het voortraject. 'Het is een werkelijk uniek project. Zoveel partijen die tegelijkertijd van elkaar kunnen leren! In deze lerend netwerkbijeenkomsten, waarbij werkgevers en werknemers van diverse organisaties samenkomen, komt eerst een stukje theoretische kennis aan bod in de vorm van gastsprekers. Daarna volgt een interactief deel via de Wereldcafé methode, waarbij we in staat zijn de hele groep in de dialoog te betrekken. Op deze manier krijgen de deelnemers een 'taste' van de verschillende mogelijkheden die er zijn. Door hieraan te proeven kunt u zelf kiezen welke smaak bij de eigen organisatie past.'

'Het is een werkelijk uniek project. Zoveel partijen die tegelijkertijd van elkaar kunnen leren!'

Bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid

Annet ontwikkelde een speciale bedrijfsscan duurzame inzetbaarheid. 'Je meet hiermee op HR-niveau hoe de organisatie ervoor staat. Dit kan heel snel met de quickscan, of breed met de uitgebreide variant. Je ziet dat in sommige organisaties al heel veel instrumenten aanwezig zijn en binnen andere nog weinig tot niets. Na de scan geven wij een advies waarop de instelling kan doorontwikkelen.' Dankzij bijdragen vanuit het Europees Sociaal Fonds en Zorg aan Zet kunt u extra voordelig meedoen aan Wendbaar aan het werk. Het project loopt nog tot 25 juni 2021.

'Wendbaar aan het werk legt bloot waar de ontwikkelmogelijkheden van een bedrijf liggen. De praktische ervaringen in combinatie met de wetenschappelijke onderbouwing brengen een organisatie verder en geven procesgerichte kennis van zaken. Zo is Wendbaar aan het werk een waardevolle tool in de aanpak van tekorten en uitstroom van medewerkers in zorg en welzijn. Ik weet zeker dat als ik over twee jaar terugkijk op dit project, ik zal zeggen dat we veel inzichten hebben opgedaan en dat de effecten impact hebben!' besluit Annet de Lange enthousiast.

Doet u ook mee met Wendbaar?

Dankzij bijdragen vanuit het Europees Sociaal Fonds en Zorg aan Zet kunt u extra voordelig meedoen aan Wendbaar aan het werk. Het project loopt nog tot 25 juni 2021.

Lees meer over Wendbaar aan het werk en doe mee!

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Vul je profiel aan

Ik ben

Bedankt voor je aanmelding.